Barion Pixel
Uncategorized

Wansview kamera program kézikönyv

1. Program telepítése:

Megjegyzés: A program működéséhez Windows operációs rendszer szükséges.

Helyezzük be a kamera dobozában található gyártói CD-t, majd indítsuk le az IPCMonitor_en_v1.0.1X.exe fájlt. Kövessük a telepítési útmutatót.

Windows 7 esetén a telepítés egy hibaüzenettel fog végződni, ez a szükséges rendszergazdai jogosultságok miatt van.

cms1

Ha a telepítés befejeződött, indítsuk el a programot. (Windows 7 alatt a program rendszergazdai jogosultságokat fog elkérni) Ez a felhasználói felület fog minket fogadni:

cms2

2. IP Kamerák hozzáadása

Ha IP kamerák hozzáadásához válasszuk ki a „Device List” opciót, majd azon belül nyomjuk meg balról a második gombot (kék nagyítóikon).

A legördülő menübe válasszuk ki, hogy milyen típusú a kameránk (számlán megtalálható, az első típusjelzés harmadik betűje: pl. NCM-623 kamera M szériás, NCL-611 kamera L szériás), és kattintsunk a Search gombra.

cms3

A megjelenő listában válasszuk ki azokat a kamerákat, amiket hozzá akarunk adni a programhoz, majd a „Viewing Account”-hez

felhasználónevet és a ViewingPassword” mezőnél pedig a kamerához tartozó jelszót írjuk be, ez után kattintsunk az „Ok” gombra.

cms4

Most a jobb oldali panelbe megjelentek a kiválasztott kamerák, dupla kattintással elindítható az élő kép.

cms5

Lehetőség van az élő képet rögzíteni, vagy pillanatképet is készíteni. Továbbá a hangvezérlést is itt tehetjük meg.

cms 4 a1 Ha a számítógépünk rendelkezik mikrofonnal és a kamerába is van beépített vagy rácsatlakoztatott hangszóró, akkor ezzel a funkcióval tudunk hangot küldeni.

cms 4 a2 Ha a kamera rendelkezik beépített vagy rácsatlakoztatott mikrofonnal, akkor ezzel a funkcióval hallhatjuk a hangot.

cms 4 a3 Egy fényképet készít az aktuális videofelvételről.

cms 4 a4 Helyi rögzítés indítása

3. PTZ Vezérlés

Válasszuk ki a jobb oldali menüből a PTZ Control opciót. A megjelenő kezelőfelületen, ha a kamera is támogatja, akkor lehetőség van mozgatni a kamerát.

Különböző PTZ mód beállításokra is van mód, természetesen ezeket is támogatnia kell a kamerának, hogy tudjuk működtetni

cms7

4. Csoportosítás

Ennek a funkciónak a lényege, hogy lehetőség van a kamerafelvételeket folyamatosan váltására. Így pl. 4 négyzetben felváltva adott időközönként váltakoznak a kamerák képei.

Az opció aktiválásához, kattintsunk a Group Management-re, majd azon belül válasszuk ki a zöld plusz nyilat. Jelöljük be a kívánt kamerákat, és adjuk meg az időintervallumot, hogy mennyi

Időközönként váltakozzanak a képek, majd kattintsunk a Set gombra. A Group utáni mezőben, pedig adjuk meg a csoport nevét, majd zárjuk be az ablakot. Elindítani a piros play ikonnal, leállítani pedig a kék stop ikonnal tudjuk.

5. Rögzítési tervek

A programban van lehetőség, beállítani úgynevezett terveket. Ahol meg tudjuk adni, hogy milyen időintervallumban rögzítsen egyes kamera.

Ehhez válasszuk ki a Schedule record menüpontot, majd azon belül válasszuk ki a zöld nyilat. A megjelenő ablakban jelöljük ki a kamerákat, hogy melyikekre legyen érvényes a terv, és kattintsunk, az Add Plan gombra

A következő ablakban, kattintsunk a jobb oldalon lévő zöld nyílra, majd adjuk meg az időintervallumot. Ha kész, akkor kattintsunk a Save gombra.

cms9

6. Mozgásérzékelés közbeni műveletek

Megjegyezés: Először a kamerában állítsuk be a mozgásérzékelést

Kattintsunk az Alarm Setting menüpontra. Ezen nyomjuk meg a plusz zöld nyíl ikont. A megjelenő ablakba válasszuk ki a kívánt kamerákat, és kattintsunk, az Add Plan gombra.

A most megjelenő ablakban, ki tudjuk választani, hogy mindig vagy csak egy előre beállított időintervallumon belül legyen érvényes a beállítás. Továbbá megadható, hogy mozgásérzékelés esetén

Mit csináljon a program. Három lehetőség van: Hangjelzés, Fényképkészítés, Rögzítés.

Ha kész vagyunk, kattintsunk a Save gombra.

cms10

7. Program beállítások

Kattintsunk az alsó fogaskerék ikonra. A megjelenő ablakban megadhatjuk, hogy a fentebb leírt mozgásérzékelés esetén milyen hangot játsszon le, illetve a fotók és felvétel hosszának számát.

Megadható továbbá, hogy hova mentse a fotókat és videókat a program.

Lehetőség van megadni, hogy a program induláskor, az összes hozzáadott kamerának a képét automatikusan jelenítse meg, illetve beállítható hogy ugorjon fel egy figyelmeztető ablak, ha a számítógép leállítása van folyamatban.

cms11

8 Rögzítő hozzáadása

Megjegyzés: Csak Wansview rögzítővel kompatibilis

Lehetőség van a programban a rögzítő által készített felvételek megtekintésére. Kattintsunk az alsó sorban lévő rögzítő ikonjára.

A megjelenő ablakban kattintsunk a Search gombra, majd a kiválasztás után nyomjuk meg a Connect gombot.

A jobb oldali sávban, pedig válasszuk ki a csatorna számát és az időintervallumot, majd kattintsunk a Check gombra.

Amennyiben valamelyik felvételt le akarjuk tölteni, kattintsunk a Download gombra.

cms12

Related posts

Cameradepo.hu - IP kamera, NVR rögzítő kedvező áron