Barion Pixel
Uncategorized

Wansview IP kamera csatlakoztatása a helyi hálózatra

1. Kamera elérése LAN (helyi) hálózatról:

1

LAN kapcsolat

A fentiek elméletben történő alkalmazásához olvasd el a
IP Hálózatok elméletben
leírásunkat.

A kamera csatlakoztatásához szüksége lesz egy routerre, és egy ahhoz kapcsolódó számítógépre. Kösse össze egy Ethernet kábellel az IP kamerát és a routert, majd kövesse a leírtakat:

WANSVIEW kamerák beállítása:

Futtassa a “Search_en.exe”-t a mellékelt CD-ről, így a lentebbi ablakot fogja látni:
2
Beállítás lépései:
1) Kattintson a “Search (F3)” gombra.
2) Válassza ki a megjelenő listából az aktuális kamerát.
3) Az ablak bal felső részében látja a hálózati adatokat, Önnek jobb oldalra át kell másolnia a “Subnet mask”, “Gateway”, “DNS1” értékeket. A jobb oldali IP address-t és “Http port”-ot Önnek kell megadnia! Ügyeljen, hogy a megadott portot és IP címet más eszköz az adott hálózaton ne használj!
4) Írja be az “Account for watching” és “Password for watching” mezőbe a nevet és jelszót! (alapértelmezetten a név “admin” a jelszó pedig “123456”).
5) Kattintson az “Update” gombra!
FIGYELEM!
Ha mégsem tudja beállítani a helyes értékeket, próbálja meg a “Set IP Automatically” funkciót, így a kamera megpróbálja automatikusan beállítani azokat a routere alapján.
Ha az ön számítógépét tűzfal védi, lehetséges hogy a “BSearch_en.exe” futtatásakor egy felugró ablak jelenik meg, a program blokkolásáról. Kérjük válassza a blokkolás elvetését.
Az alapértelmezett IP cím 192.168.0.178 vagy 192.168.0.158 a port pedig 80.
Az elvégzett műveletek után nyissa meg a (32bites) Internet Explorert és írja be a címsorba az előzőleg megadott IP címet és a hozzá rendelt portot egy kettősponttal elválasztva, pl.: 192.168.0.123:85 és üssön entert. [Honnan tudhatom meg, hány bites az Internet Explorerem? Válasz a GYIK 9. pontjában!] Az előzőleg beállított felhasználónév és jelszó megadása után a következő ablak fog láthatóvá válni:
3

Az IP kamera internetes felületének főoldala

A kamera képének követéséhez (32bites) Internet Explorer ajánlott, ekkor a “Mode 1” opciót kell választani. Első használatkor egy lejátszó telepítése lehet szükséges, ezt meg is tehetjük a “Download” linkre kattintva, egy automatikusan felbukkanó ablakban. Ha Google Chrome, Firefox, vagy egyéb böngészőt használ, kérjük válassza a “Mode 2” menüpontot, ebben az esetben Quicktime player használata lesz szükséges. Részletesebben: böngésző előkészítése IP kamera használatához.
Beállítás lépései:
1) A start menüben futtassa a parancssort, vagy gépelje be a CMD karaktereket, majd nyomjon egy entert. A parancssor elindítása után gépelje be a következőt: “ipconfig” (idézőjelek nélkül) majd nyomjon egy entert. Így láthatóvá válnak a LAN hálózatra vonatkozó információk.
2) A DeviceManager programban kattintással jelölje ki a konfigurálni kívánt IP kamerát, majd a képen látható jobb oldali piros négyzettel jelölt mezőkben módosítsa az “IP Address” (IP cím), “Subnet Mask” (alhálózati maszk), “Gateway” (alapértelmezett átjáró), „http Port” értékeket. Az “IP Adress” és http Port”szövegrészhez a kamera kívánt IP címét és portját írja be. Kérjük, legyen figyelemmel arra, hogy a megadott IP cím és port még ne legyen használatban másik eszköz által a LAN hálózaton. Javasoljuk a port beállítását egy 1000 feletti értékre, mivel 1000 felett már igen ritka, hogy eszközök, illetve programok portot használjanak, így elkerülhető a port ütközés.
3) A “Subnet Mask” és “Gateway” értékeke az előzőleg elindított parancssorban láthatja. Ezeket az értékeket másolja be ezekbe a szövegmezőkbe. Lentebbi ábránkon megtekintheti, a másolandó adatok példáját a piros négyzettel jelölt részben:
5

Alhálózati maszk és az alapértelmezett átjáró adatai a parancssorban, a pirossal jelölt mezőben

A kamera élőképének megtekintéséhez 32bites Internet Explorer ajánlott. A böngésző címsorába az előzőleg beállított IP címet és port számot kell beírni egy kettősponttal elválasztva. Pl.:192.168.0.123:1001
Az első használat alkalmával a böngésző az ActiveX bővítmény telepítését kérheti. A lentebb látható képen pirossal jelölt négyzetben található linkre kattintva töltse le a bővítményt, és kövesse a telepítő utasításait.
4

Az ActiveX letöltéséhez kattintson a Download gombra!

A kamera internetes kezelőfelületére belépéshez a Felhasználónév: “admin” (idézőjelek nélkül) a jelszó pedig „123456” (idézőjelek nélkül) ezután kattintson a bejelentkezés gombra. A belépés után a főmenő és az élőkép lesz látható.
2. Kamera elérése az interneten keresztül
Miután a LAN hálózaton elvégezte a készülék beállításait, és a port forwarding beállításokat is elvégezte, megtekintheti a kamera képét böngészőből az interneten keresztül bárhonnan.
A böngésző címsorába írja be a külső IP címét és egy kettősponttal elválasztva a készülék portját. (pl. 85.203.115.180:85)
A külső IP címét a router beállításai között a WAN (wide area network) IP címnél találhatja meg, vagy leellenőrizheti a www.whatismyip.com webcímen.
FIGYELEM! Ha az Ön routerében szereplő WAN IP cím, és a whatismyip.com oldalon szereplő IP cím nem egyezik, valószínűleg az Ön routere még egy routerre csatlakozik. Amíg azon a routeren sincs beállítva a port forwarding, addig nem fogja tudni elérni a kamerát az internetről (részletesebb teendőleírás a GYIK 10. pontjában talál).

Related posts

Comments are closed.

Cameradepo.hu - IP kamera, NVR rögzítő kedvező áron