Salford City Council logo

Salford városa Hikvision Darkfighter kamerákkal reformálta meg közterületeinek éjszakai megfigyelését

Amikor a – több mint 218 000 lakosú – angliai salfordban elkezdődött a régi, városi kamerarendszer lecserélése Hikvision Darkfighter modellekre, a rendszer kezelői addig szokatlan eredményekről számoltak be: hirtelen elkezdtek kristálytisztán látni minden éjszakai részletet.

Korábban a sötétben készült képek nagyon homályosak voltak, nehéz volt rajtuk a gyanús tevékenységet végzők felismerése. Most azonban, a Darkfighter kamerákkal felfegyverkezve a salfordi video központ képes valódi, aktív felügyeletet biztosítani a hét minden napján, 24 órában, úgy, hogy mindeközben a hálózat sávszélesség igénye még csökkent is.

A több mint 130 darab, közterületet figyelő kamerát egy központi vezérlő teremben monitorozzák, amely közvetlen összeköttetésben áll a rendőrségi rádiókkal, így a személyzet azonnal reagálni tud balesetek, vagy bűnesetek esetén. Ez a rendszer csak idén több mint 200 letartóztatásban segített a rendőrségnek, de például illegális szemétlerakást végzőket is sikerült nyakon csípni a segítségével.

A korábbi CCTV rendszer sajnos képtelen volt megfelelő képminőséget biztosítani alacsony fény mellett. A gyakorlatban a rendszer működtetői nehezen tudtak 24 órás monitorozást végezni este 10-11 óra után. A Hikvision Darkfighter kamerák telepítése óta azonban mindez megváltozott.

Az első két telepített Darkfighter modell a DS-2DF8223I-AEL forgatható speed dome IP kamera volt. Az elképesztően hatékony éjszakai teljesítménye mellett ez a modell 23x-os optikai zoommal, és okosfunkciók széles választékával is rendelkezik, úgy, mint arcfelismerés, behatolás érzékelés, vonalátlépés érzékelés, audio riasztások. Mindezt a legzordabb kültéri körülmények között nyújtja, 1080p-s, kristálytiszta full HD felbontás mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük