Foscam IP kamera – X2 pan/tilt kamera (2MP, 3.6mm, beltéri, H264, IR8m, IP30, ICR, DWDR, PTZ, WiFi, Mikrofon, Hangszóró)

20 990 Ft

Készlet állapot: RAKTÁRON

Leírás

Videó felbontás

Ennek a kamerának a felbontása 2 Megapixel méretű. A pixelek száma azt határozza meg, hogy adott képterület vízszintesen és függőlegesen mennyi pixelből áll. Egy jól felismerhető arcról készült felvételnek minimum 50x50p méretűnek kell lennie, azaz függőlegesen és vízszintesen is 50-50 pixel méretű területet kell alkotnia a felvételnek. Az emberi arc többnyire 18-20 cm szélességnél ritkán nagyobb, tehát minden egyes centiméterre kb. 2.7 pixel részletgazdagság jut. Ekkor már felismerhető egy emberi arcról készített fénykép. Természetesen minél nagyobb az arc mérete a felvételen, annál felismerhetőbb.

A felvételen szereplő arc felismerhetőségét azonban nagyban befolyásolja a felbontás mellett a látószög is. Ennek a kamerának a látószöge 79°, így ez is hatással van arra, hogy egy emberi arc mekkora távolságból ismerhető fel a kamera által biztosított képanyagon. Minél nagyobb egy kamera látószöge, a jó arc felismerhetőség érdekében annál közelebb kell állnia megfigyelt személynek a kamera elhelyezési pontjához. Minél kisebb a látószög, annál messzebb is állhat a megfigyelt személy a kamerától. Ekkor viszont a kamera a távcsőbe nézéshez hasonlóan csőlátást fog tudni végezni csak.

A Foscam X2 IP kamera egy nagyon kedvező árú beltéri IP kamera. Full HD felbontása mellett tartalmaz beépített mikrofont és hangszórót, biztosítja a távoli mozgathatóságot és a felhőbe való rögzítés lehetőségét is. Ezzel valóban vonzó alternatívája a piacon fellelhető hasonló tudású kameráknak. Magasabb árfekvésben van már hasonló kameránk az R2M személyében, azonban az X2 egy olyan piaci szegmenst céloz, amelyben nincs szükség az R2M plusz szolgálattásaira. A legfontosabb különbségek az R2M kamerával szemben a következők:

 • Mindkettőben van WiFi csatoló, de az X2-ben nincs benne a vezetékes LAN csatlakozásra alkalmas adapter
 • A WiFi antenna az R2M esetében cseréhető, itt viszont csak a beépített antenna áll rendelkezésre
 • A oldalralra vagy plafonra felszerelés itt nem a megszokott stabil  univerzális konzollal lehetséges, hanem vagy talpára állítva használható, vagy egy mágneses talpra “tapasztható” oda a kamera
 • A tápellátás az X2 esetén MicroUSB típusú, szemben a nagyobb testvér 3.5/1.35-ös Jack csatlakozójával, így a kábel toldó segítségével nem hosszabbítható és PoE splitter sem alkalmazható hozzá
 • Az R2M-ben megtalálható a MicroSD foglalat, az X2-ben nincs benne a memórikártyás rögzítés lehetősége
 • 8 db infra led a nagyobb testvér 13 db ledjével szemben

A Foscam X2 egy jól használható, de olcsó kamera. Formája modern, kimondottan megilleti a szép jelző is. Konyhakészen érkezik, ugyanis ellentétben más gyártókkal itt a csomagban a kamera mellől nem spórolja ki a gyártó az áramellátáshoz szükséges tápegységet és kábelt sem. Közel 80 fokos látószögével tökéletesen alkalmas egy normál méretű helyiség teljes megfigyelésére. Sarokba helyezve bár faltól falig nem látja be a szoba vagy iroda belső terét, de a hiányzó 10 fokot biztosítja a távolról is vezérelhető mozgatható feje. Emiatt nem is feltétlen van szükség a sarokba való telepítésére.

Forgató motorjai lehetővé teszik, hogy a helyszínen, de akár a távolban, mobiltelefonon futó applikációból is forgatni tudjuk. Feje vízszintesen 355 fokban, függőlegesen 100 fokban forgatható. Saját 79 fokos vízszintes látószöge és a 355 fokos vízszintes forgathatósága teljes betekintést tud biztosítani egy helyiség életébe.

Az X2 egy kis méretű kamera, mégis hatalmas képességekkel bír. Néhány főbb érdekesség róla:

 • 1920x1080p Full HD felbontás
 • 355 fokos vízszintes, 100 fokos függőleges forgathatóság
 • 8 db IR led
 • 8 méter éjjellátó képesség
 • Bújtatott IR ledek a szép külső érdekében
 • Beépített mikrofon és hangszóró
 • Csak WiFi hálózat támogatása

Mozgás érzékelés esetén képes a képtartalom változásának detektálására különböző érzékelési területeken. A mozgás érzékelés területeihez egyedi érzékenységi szintet is hozzá lehet rendelni, így a távolabbi pontokat figyelve állíthatjuk érzékenyre, a közelebbiek esetén kevésbé érzékenyre a detektálást. Amint mozgást érzékel, képes a mobil applikációnkat riasztani, email-t küldeni benne az első képernyő fotóval, de menthetjük a felvételeket vele FTP szerverre is.

A mobil eszközökre telepíthető alkalmazással együttműködve, komplett riasztórendszerként is képes működni, hiszen a mobil applikáció felé server push üzeneteket is tud továbbítani. A mobil applikáció azonnal jelzést tud adni róla, ha a kamera mozgást érzékelt. A Foscam X2 IP kamera a mozgási jel küldése során képes multimédiás képtartalmat is továbbítani az applikáció felé, a mozgást kiváltó eseményről.

Saját talpa elég széles ahhoz, hogy pl. polcra, szekrény tetejére helyezve tartókonzol nélkül is lehessen használni. A kamera tartozéka egy mágneses talp, amellyel plafonra vagy oldalfalra is tudjuk telepíteni a kamerát, azonban emiatt a kamera házának szöge elég szűk határok között állítható a talphoz képest.

Éjjellátására jellemző, hogy 6-8 méter távolságig lát el éjszaka. A bújtatott ledek 850nm-es hullámhosszon működnek, sugaraik emberi szem számára nem láthatók. A ledek forrása viszont pirosan izzó jellege miatt látható, de a szórt fény már nem esik a látható tartományba. Nem világítja meg a szobát éjszaka.

A kamera tartalmaz beépített mikrofont és hangszórót is. Ez átlagos méretű (4 x 4 m) csendes helyiségben lehetőséget ad a kétirányú hangátvitelre. Hallhatod, hogy mi történik a kamera látóterében és akár oda is szólhatsz mobilodon, számítógépeden keresztül.

A Foscam X2 IP kamera csak vezetéknélküli (Wireless) hálózati csatlakozót tartalmaz, emiatt a telepítése mobil applikációból végezhető el. A beállítása során a gyári kamera kezelő alkalmazással le kell fotóznunk a kamera alján található QR kódot, majd a képekkel illusztrált varázsló segítségével meg tudjuk tanítani a kamera számára a WiFi hálózatunk használatát. A WiFi antenna a kamerában került elhelyezésre, emiatt nem cserélhető vagy bővíthető nagyobb méretűre. Ha ez fontos szempont, akkor az R2M típust érdemes választani helyette, ahol a nagyobb antennák használatával nagyobb hatótávolság érhető el természetesen.

Riasztás esetén a kamera különböző folyamatokat is el tud végezni:

 • Server Push üzenetek küldése a mobil applikációra egyenesen akár multimédiás tartalommal együtt is
 • Email küldésre benne fotóval a riasztást kiváltó eseményről
 • FTP szerverre küldhet ugyancsak videó vagy fotó felvételeket
 • Saját hangszóróján keresztül hangjelzést adhat a mozgás detektálásakor

A rögzítést FTP szerverre tudja rögzíteni, ahova akár mozgás érzékelésre, akár folyamatos üzemmódban is tud felvételeket továbbítani.

FTP szerver használata esetén folyamatos rögzítés mellett lehetőségünk van:

 • Szabályozni a felvétel minőségét a felvételi idő meghosszabbítása érdekében
 • Választani, hogy melyik videó adatfolyamból kérjük a képanyagot rögzíteni
 • Automatikusan töröltetni a felvételeket a kártya tárhelyének elfogyása esetén

A Foscam X2 IP kamera egy valóban hiánypótló kamera. Kompakt mérete, kiváló ár/érték aránya miatt kifejezetten jó választás otthonok, irodák, de akár kasszák, üzlethelyiségek megfigyelésére is. Talpára való elhelyezhetősége miatt akár bébiőr feladatokat is el tud látni közvetítve a szívünknek fontos és szép pillanatokat gyermekünkről. A WiFi átvitelnél azonban tartsuk szem előtt, hogy terhelt vagy tereptárgyak által akadályozott WiFi hálózatok esetén már kevés lehet a gyári antennája. Ha a használat során ilyen lehetőség már előre felmerül, inkább a nagyobbik, R2M testvér kerüljön választásra helyette.

Technikai részletek

Név X2
Szenzor típusa High Definition Color CMOS Sensor
Videó felbontás 1920 x 1080 (2.0 Megapixels)
Képkocka sebesség 25 fps
IR CUT Van
Minimum megvilágítási igény 0 Lux (bekapcsolt infrával)
Lencse tulajdonságok f:3.6mm,F:2.4
Diagonális látószög 87°
Horizontális látószög 79°
Forgathatóság 355 fokos vízszintes, 100 fokos függőleges mozgathatóság
Infra hatótávolság 8 méter
Ethernet (LAN) Nincs
Wps Van
Wireless IEEE 802.11b/g/n
Wireless Biztonság WEP,WPA,WPA2
P2P Van
Külső riasztás I/O Nincs
802.3af PoE Nincs
Memóriakártya foglalat Nincs
Videó tömörítés H.264
Párhuzamos stream Kettő stream
Mozgás érzékelés Van
Üzemezett rögzítés Van
Gyártói DDNS Nincs, P2p távoli elérés van
Támogatott böngészők IE11 vagy újabb verzió;Firefox;Chrome;Safari
Támogatott operációs rendszerek Windows (PC),MAC,Anroid,iOS
Infra működési módja Automatikus vagy manuális
Éjszakai és nappali üzemmód Van
Tűzfal védelem IP szűrés
Két utas hangátvitel Van
Beépített mikrofon Van
Külső audio bemenet Nincs
Beépítet hangszóró Van
Külső audio kimenet Nincs
Méretek (mm) 80x80x125 mm
Áramforrás 5V/1.0A
Fogyasztás <5W
Működési hőmérséklet -10℃~50℃(14℉~122℉)
Működési páratartalom 20% ~ 85% nem kicsapódó
Tanúsítványok IC,CE,FCC,RoHS

További információk

AWB, Auto fehéregyensúly

Beépített infra led

CCD/CMOS szenzor típusa

Cikkszám

Day&Night, Nappali/éjszakai mód

DWDR, Digitális zajcsökkent.

Fogyasztás, energiafelhasz.

FPS Max. felbontás esetén

Garancia, jótállás

Gyártó

Gyártói cikkszám

H264+

Hálózati kapcsolat

Hang támogatás

ICR, mechanikus infra szűrő

IP Kamera felbontása

Kültéri használhatóság

Látószög (fok)

Lencse fókusztávolsága (mm)

Magyar nyelv támogatás

Maximum infra hatótávolság

Méret

Mobil támogatás

Működési hőmérséklet

ONVIF támogatás

PTZ Vezérlés

Rövid név

Szállítási idő

Széria megnevezése

Tápegység típusa

Tápellátás, tápegység

Termék kategória

Timelapse

Típus, kialakítás

Tömeg

Tömörítés, videókódolás

Vandálbiztos ellenállóság