Foscam IP kamera – F41 Floodlight kamera (4MP, 2.8mm, Kültéri, H264, IR10M, IP66, SD, WIFI, Mikforon, Hangszóró, Éjszakai színes kép)

46 990 Ft

Készlet állapot: RAKTÁRON

Leírás

Önálló működés

Mint minden IP kamera, így ez a kamera is közvetlenül a hálózathoz csatlakozva önálló mini számítógépként viselkedik, saját IP címe van, amelyen keresztül a gyártói programok segítségével kezelni és konfigurálni is tudod. A hálózathoz való csatlakoztatást közvetlenül a routeredhez vagy a hálózat más pontjaihoz is megoldhatod természetesen. A kamera alapvető feladatai, mint az élőkép közvetítése külön rögzítő berendezés beüzemelése nélküli is használhatók.

Kialakítás, termék felépítése

Kialakítását tekintve a FOSCAM F41 IP kamera egy cső típusú kamera. A csőkamera jelenleg még mindig legkedveltebb felépítési forma.

A csőkamerák kedveltségének és emiatt széles körű felhasználásának oka leginkább a könnyű telepíthetőség, hiszen néhány csavarral könnyedén felhelyezetők bármilyen felületre, valamint a tartókonzol biztosította 3 tengely mentén való beállíthatóság is nagyban hozzájárul a könnyű szereléséhez. Néhány rögzítőcsavar segítéségével gyakorlatilag bármilyen teszőleges megfigyelési pont felé irányítható a kamera lencséje.

A csőkamerák testére épített tartókonzol a tövében lévő csavar kiengedésével, a kamera házához képest annak hosszanti tengelye mentén elforgathatóvá válik. Ugyanúgy a konzol végén lévő talp is elforgatható lesz, amint a szélein lévő csavarok meglazításra kerülnek. Mivel a kamera kábelei a konzol közepén vannak átfűzve, a konzol hossztengelye mentén való elforgatása a kábelek épségét tekintve nem okoz problémát, mert azok meg sem mozdulnak ilyenkor.

A tartókonzol közepén lévő csukló a két oldalán lévő szorító csavarok kilazítása után 0 és kb. 90 fok közötti pozícióban beállíthatóvá válik. Ahogy a neve mutatja a csukló szétnyitható és be is zárható igény szerint. Azzal, hogy a kamera talpa és a kamera háza a csukló két végén körbe forgatható, valamint a csuklóval tetszőleges szöget is bezárhatunk, a kamera feje valóban bármilyen irányban pozícionálható.

IR-CUT

A FOSCAM F41 IP kamera éjellátása 10 méter, amelynek egyik sarokpillére az IR-CUT és amely természetesen ebben a kamerában is megtalálható. Az éjszakai látáshoz nem elegendő infra fénnyel bevilágítani a területet. Ahhoz, hogy a kamera lásson is mellette, tudnia kell működnie éjszakai üzemmódban is. Az IR-CUT pontosan ezt szolgálja ki, hiszen az IR-CUT egy fényszűrő berendezés, közvetlen a kamera fényérzékelője és a lencse között elhelyezve.

Olyan, mint egy ablak, amelynek mindig csak az a fele csúszik az érzékelő elé, amelyikre éppen szükség van, az aktuálisan nem használt fele pedig elrejtődik a tokban. Amint a kamera éjszakai üzemmódba vált, a szenzor átáll az éjszakai viszonyok érzékelésére. Ezzel egy időben pedig az IR-CUT azt a felét húzza be az érzékelő elé, amelyik csak az érzékelő éjszakai működéséhez szükséges. Nappal átengedi a teljes spektrumot, éjszaka viszont megszűri a fényt a kellő tartományban.

Éjszakai látótávolság

A FOSCAM F41 ledek segítségével éjszaka is lát. Ekkor a gyár által megadott éjszakai látótávolsága 10 méter, mely a gyakorlatban azt jelenti, hogy ekkora távolságig képes a látótere közepén található tárgyat megvilágítani optimális viszonyok esetén. A gyakorlatban ezen a következők ronthatnak:

  • A megfigyelt látótérbe lógó, a kamera által kibocsátott fényt visszaverő tárgyak.
  • Köd, pára, csapadék
  • A kibocsátott fény a látótér közepén a legerősebb, attól távolodva kameránként különböző mértékben gyengül

Az éjszakai hatótávolságot nagyban befolyásolja a megfigyelt területen fellelhető tereptárgyak látótérbe való belógása. A kamera elhelyezésénél különösen ügyelni kell arra, hogy ne legyenek a kamera közvetlen közelében a fény terjedését akadályozó tárgyak, eszközök. Ilyen lehet pl. egy belógó gerenda, tuja, de akár egy egyszerű faág is problémát okozhat, ha túl közel található a kamerához.

Ugyancsak torzítja az éjszakai hatótávot, ha a kamera látóterében látszódik a kamerát tartó fal is. Igyekezni kell arra, hogy falak ne kerüljenek a kamera látóterébe, mert ha túl közel helyezkednek el a kamerához, a falról visszaverődő erős fény torzítja az alkotott kép fehéregyensúlyát. Abban az esetben, ha a fal túl világos, a kép egyéb területei túl sötétek lesznek.

Hálózati kapcsolat

Ebben az IP kamerában hálózati adatátvitelre csak a WiFi modul érhető el, amellyel vezetéknélküli hálózatokhoz csatlakoztatható a készülék. A WiFi adatátvitelből a B/G/N típust is ismeri. A WiFi hálózat kamerával való megismertetése a kamerához használható gyártói applikáció segítségével valósítható meg, tehát a kamera áram alá helyezésével még nem fogja ismerni a saját WiFi hálózatunkat, azt a QR kód szkennelése során nekünk kell megtanítani az applikációval.

Hálózati kapcsolat

Ebben az IP kamerában megtalálható egy vezetékes hálózati csatlakozó, amely segítségével LAN hálózatokhoz kábellel RJ45-ös porton keresztül tudjuk csatlakoztatni. Fontos, hogy Cat5 vagy e feletti besorolású UTP, FTP, STP kábellekkel egyaránt használható. A LAN csatlakozó adatátviteli sebessége lehetővé teszi a kamera legnagyobb felbontásakor előállítható legmagasabb bitrátán való kommunikációt egyszerre több végpont irányába is.

A hálózati kábel csatlakoztatásánál arra mindenképpen figyelni kell, hogy a csatlakozás vízhatlan legyen, tehát ne tegyük ki szándékosan magas párának, vagy akár az időjárás viszontagságainak sem. A csatlakozó lamelláira kicsapódó pára idővel tönkre fogja tenni a kamera és a kábel érintkezőit is, amely azok végleges meghibásodásához vezethet, ezért célszerű a kamera összes kábel csatlakozását vízhatlan kötődobozba lezárni.

Hálózati kapcsolat

Ebben az IP kamerában egyidejűleg megtalálható a LAN hálózati csatlakozó és a WiFi adapter is. LAN hálózatokhoz kábellel RJ45-ös porton keresztül tudjuk csatlakoztatni. Fontos, hogy Cat5 vagy e feletti besorolású UTP, FTP, STP kábellekkel egyaránt használható.

A hálózati kábel csatlakoztatásánál arra mindenképpen figyelni kell, hogy a csatlakozás vízhatlan legyen, tehát ne tegyük ki szándékosan magas párának, vagy akár az időjárás viszontagságainak sem. A csatlakozó lamelláira kicsapódó pára idővel tönkre fogja tenni a kamera és a kábel érintkezőit is, amely azok végleges meghibásodásához vezethet, ezért célszerű a kamera összes kábel csatlakozását vízhatlan kötődobozba lezárni.

A LAN csatlakozó mellett megtalálható benne egy WiFi modul is, amellyel vezetéknélküli hálózatokhoz is csatlakoztatható. WiFi adatátvitelből a B/G/N típust is ismeri. Fontos információ, hogy a LAN és a WiFi modulokhoz eltérő MAC azonosító tartozik, ezért az azok közötti váltás DHCP használata esetén (amikor a router osztja ki az ip címet) mindig új IP címet eredményez. Tehát ha LAN-on történő konfiguráció után áttérünk a WiFi hasznmálatára, új IP címen kell keresnünk a kamerát. A váltások között pedig legalább 2 percet várni kell, amíg az eszköz egy teljes újraindítást elvégez. LAN portja nem támogatja a PoE használatát!

Memóriakártyás támogatás

Ebben a kamerában lehetőség van a felvételek memóriakártyára történő rögzítésére is. A memóriakártyára a felvételeket a kamera önállóan menti, majd a kártya tárhelyének elfogyása esetén akár automatikusan törölheti is a régi felvételeket. A kártyára rögzített felvételeket visszajátszhatjuk a mobil applikációból is, tehát a nincs szükség a kártya eltávolítására ahhoz, hogy a felvételeket meg lehessen tekinteni.

A kamera gyárilag nem tartalmaz memóriakártyát, azt külön termékként szükséges megvásárolni hozzá. A kamerában csak a memóriakártya fogadására alkalmas slot található meg.

A memóriakártyák 32GB méret alatt jellemzően FAT32 formátumban kerülnek piacra, a 64GB és annál nagyobb kártyák viszont exFAT32 fájrendszerrel érkeznek. Előfodrulhat, hogy a kamerák kártyaolvasói nem olvassák be az exFAT32 formátummal rendelkező kártyákat, de ilyenkor nem kell pánikba esni, egyszerűen le kell formázni a kártyát FAT32 formátumúra.

Mit jelent a Floodlight Kamera elnevezése?

A mozgás által aktivált floodlight kamera saját fehér fényű reflektorral és biztonsági szirénával rendelkezik, amely a nap egészében kapcsolatban lehet veled és védelmet nyújthat a megfigyelni kívánt terület számára.

A legnagyobb különbség egy hagyományos infra kamera és egy floodlight kamera között, hogy a floodlight kamera fehér fényű, tehát látható tartományú fényt kibocsátó reflektorral van felszerelve. A floodlight kamerák lámpáit egy PIR testhő érzékelő kapcsolja be, azaz nem működnek állandóan feleslegesen fogyasztva ezzel az áramot. Csak akkor lépnek működésbe, ha a környezeti fényviszonyok már indokolják és a megfigyelt területen testhőt kibocsátó alak jelenik meg. Ilyenkor a kamera az emberi szem számra látható fehér fénnyel világítja meg a megfigyelt területet, tehát ki lehet váltan vele egy plusz mozgás érzékelős reflektort is.

2K felbontású videó minőség

Sok más gyártó 108p floodlight kameráihoz képest a Foscam F41 4MP felbontású videófelbontásra képes, amely egészen pontosan 2560×1440 pixel méretű és amelyet másodpercenkénti 25 fps képfrissítéssel tud biztosítani.

Ez a videótisztaság magasabb szintre emeli a biztonsági szintet, amellyel még jobban kivehetők a megfigyel területen mozgó emberek arcvonásai és egyéb tulajdonságai. A beépített LED és IR LED fényforrások kiváló éjszakai képminőséget biztosítanak, ahol nem vesznek el a részletek még sötétben sem.

Emberi alak érzékelés

In addition to the basics such as motion/sound detection, Foscam floodlight camera also offers

free human detection, which is able to distinguish human from other moving objects and send

alerts to you. It helps a lot in security scenarios, if your camera sends you an alert that someone

on your front porch or walking into your backyard, you can more easily to stop them.

Az olyan alapokvető képességek mellett, mint a mozgás- és hangérzékelés, a Foscam floodlight kamera ingyenesen használható emberi alak érzékelést is biztosít.

Ennek a plusz képességnek köszönhetően a kamera képes megkülönböztetni az embert más mozgó tárgyaktól és figylemeztető üzenetet küldeni az emberi jelenlétről. Az ilyen jellegű riasztás nagyban megkönnyíti azon események azonosítását, amikor ember által kiváltott behatolás történt ellentétben a hagyományos, csak pixelváltozás kiváltotta mozgás érzékeléssel.

Az emberek jelenléte játszi könnyedséggel beazonosítható, amikor a hátsó udvaron vagy a verandán közelítenek a megfigyelt területen és a gyors emberi reakcióval párosítva reagálhatsz rá, vagy akár meg is állíthatod őket.

Világítsunk be mindent

A Foscam F41 floodlight kamera nagy teljesítményű reflektorokkal rendelkezik mindkettő oldalán. A beépített PIR testhő érzékelőnek köszönhetően szokatlan események hatására a reflektorok felkapcsolnak és 2600 lumen teljesítménnyen világítják be az előttük elterülő terület minden pontját saroktól sarokig.

A fehér fényű reflektoroknak köszönhetően még tisztább képminőséggel figyelhetjük meg a számunkra fontos behatolási pontokat.

A 4 db PIR szenzor csomag működésének érzékenységét és ütemezését saját igényeink szerint be tudjuk állítani a kamerán.

Kétirányú hangátvitel

A Foscam F41 floodlight kamera támogatja a valós idejű kétirányú hangátvitelt, köszönhetően a beépített mikrofonnak és hangszórónak. A mobil alkalmazásból könnyen lehallgatható a kamera által megfigyel terület és kezdeményezhető kétirányú beszélgetés a helyszínen megfigyelt személyekkel.

Kétsávos WiFi kapcsolat

A Foscam F41 Smart IP kamera egy kétsávos WiFi kapcsolatra képes hálózati adaptert tartalmaz, amelynek köszönhetően bármelyik 2.4Ghz-es vagy 5Ghz-es hálózathoz csatlakoztathatod. A konfiguráció egyszerűen a mobil alkalmazásból is elvégezhető.

A kétsávos WiFi használata biztosítja, hogy 5Ghz-en elkerülhesd a gyakori interferencia problémáját.

Mobil App és PC program támogatás

Az Andoridra és iOS-re is elérhető “Foscam” nevű gyári alkalmazás lehetőséget biztosít az élő videó adás követésére és a kétirányú hangátvitelre is. Az alkalmazás fogadni tudja a kamera által küldött Push Message üzeneteket is.

A Foscam PC-re/MAC-re is elérhető “Foscam VMS” program egy intuitív és könnyen kezelhető felületet biztosít a kamera kezeléséhez, de a program segítségével felvételeket is tárolhatunk és visszanézhetünk a saját számítógépünk kapacitását felhasználva a feladatra.

Telepítés

A Foscam F41 Floodlight IP kamera igényel alapvető villanyszerelési ismereteket, hogy a meglévő ármhálózatunkhoz tudjuk kapcsolni. Ha nincs ilyen jellegű tapasztalat, mindenképpen forduljunk szakemberhez, aki a 230V-ot csatlakozást biztosítani tudja a kamera számára. Since floodlights require quite a bit of electricity, you need to wire them up to a power source.

*A kamera végleges helyre történő felszerelése előtt célszerű a Foscam App-hoz konfigurálni, hogy a telepítés sikerességét ellenőrizni tudjuk.

Termék megnevezése Foscam F41 Security Floodlight Camera
Megvilágítás Biztonsági reflektorok 2600 lumen (2 reflektor), Állítható fényerő
Fogyasztás 25W(2 reflektor használata közben)
Színhőmérséklet 5000K
Anyaghasználat Aluminum ötvözet
Képérzékelő Szensor High Definition Color CMOS Sensor
Felbontás 2688*1520 (4.0M Pixels)
Min. fényerő 0 Lux (With IR Illuminator)
Lencse Lencse típusa Üveg Lencse
Fókusztávolság 2.8mm
Rekeszérték F 2.4
Látószög Diagonal:116°, Vízszintes:100°, Függőleges:55°
Videó Képtömörítés H.265/H.264
Képfrissítés Max. 25fps (4MP)
Felbontás 2K(2560×1440),1080P(1920×1080),VGA(640×480)
Képforgatás Forgatás and tükrözés
Éjszakai mód Kézi vagy automatikus
Éjszakai hatótótáv 10 m
Audio Be- és kimenet Csak beépített mikrofont és hanszórót tartalmaz, csatlakozókat nem.
Audio tömörítés AAC
Sziréna Támogatja a hangriasztást
PIR PIR támogatás 4 db PIR szenzort tartalmaz 270° fokos érzékenységi szöggel
Hálózat LAN 1 db 10/100Mbps RJ45 port
WiFi kompatibilitás IEEE802.11b/g/n/ac
WiFi biztonság WPA, WPA2
Távoli elérés P2P
WiFi konfigurálás QR kód szkennelés után hang jelzés a kamera konfigurációnál
Protokollok IP、TCP、UDP、SMTP、FTP、RTSP
Szoftveres képességek Világítás kontroll Manuális kapcsolás vagy riasztáskori bekapcsolás és állítható fényerő
Mozgás érzékelés Push message Mobil App-ra, Email riasztás, képmentés FTP-re vagy stream mentés Foscam Cloud-ra
Sound Detection Push message Mobil App-ra, Email riasztás, képmentés FTP-re vagy stream mentés Foscam Cloud-ra
Human Detection Push message Mobil App-ra, Email riasztás, képmentés FTP-re vagy stream mentés Foscam Cloud-ra
PIR érzékelés Beépített 4db PIR Sensor (270°), Támogatja az állítható érzékenységet vagy érzékelési szöget
Terület kitakarás Igen
Állítható csengőhang Egyedi csengőhangok használata a Mobil App-ban
Micro SD kártya Maximum 128GB Micro SD kártya támogatás
Cloud Támogatja a Foscam Cloud használatát
LED Visszajelző LED Kék és Piros ledek
Reset Reset Reset gomb elérhető rajta
Áramellátás Tápfeszültség AC100~240V (egyenesen az áramhálózatra köthető)
Fogyasztás 28Watt (Max. a reflektorokkal együtt)
Méret és tömeg Méret 320 x 170 x 220 mm
Nettó tömeg 1260g
Kiegésztők Telepítési csomag EU telepítési csomag áramhálózathoz való csatlakozáshoz
Environment Ellenállóság IP65
Működési hőmérséklet -20°C~ 60°C (-4°F ~ 140°F)
Működési páratartalom 20% ~ 85% nem kicsapódó
Tárolási hőmérséklet  -20°C ~ 60° (-4°F ~ 140°F)
Tárolási páratartalom 0% ~ 90% nem kicsapódó
Tanúsítványok CE、FCC、UL、ERP、RoHS、WEEE

További információk

AWB, Auto fehéregyensúly

Beépített infra led

BLC, Háttérfény kompenzáció

CCD/CMOS szenzor típusa

Cikkszám

Day&Night, Nappali/éjszakai mód

Digitális zajszűrés típusa

DWDR, Digitális zajcsökkent.

Fogyasztás, energiafelhasz.

FPS Max. felbontás esetén

Garancia, jótállás

Gyártó

Gyártói cikkszám

H264+

Hálózati kapcsolat

Hang bemenet

Hang kimenet

Hang támogatás

ICR, mechanikus infra szűrő

IP Kamera felbontása

Kültéri használhatóság

Látószög (fok)

Lencse fókusztávolsága (mm)

Magyar nyelv támogatás

Maximum infra hatótávolság

Memóriakártyára való rögzítés

Méret

Mobil támogatás

Működési hőmérséklet

PTZ Vezérlés

Rövid név

SD/MicroSD támogatás

Szállítási idő

Széria megnevezése

Tápegység típusa

Tápellátás, tápegység

Termék kategória

Típus, kialakítás

Tömeg

Tömörítés, videókódolás

Vandálbiztos ellenállóság