Barion Pixel
Uncategorized

Sensbase kamera-, video rögzítő- és CMS program kézikönyv

Olvassa el kapcsolódó kézikönyveinket is:

1       Bevezető:

A Sensbase DVR-ek és IP kamerák sorozata speciálisan arra a biztonsági és védelmi célra lett tervezve, amely egy kiemelkedő digitális felügyeleti terméket kíván. A készülékek stabil, beágyazott LINUX operációs rendszert tartalmaznak. H.264 videótömörítési és G.711A audiotömörítési formátumot használnak, amely magas képminőséget, alacsony hibakódarányt és egyenkénti képkocka lejátszást biztosít. TCP/IP hálózati technológiát alkalmaznak, amellyel erős hálózati kommunikációs készség és telekommunikációs lehetőségek érhetők el. A készülékek sorozata használható egyénileg vagy online hálózatba kötve, úgy mint a biztonsági felügyelet hálózati része. Megbízhatóságából és egyszerű kezelhetőségéből kifolyólag bátran ajánljuk otthona, üzlethelyisége felügyeletére és akár ipari célokra is egyaránt!
A csomag átvételét követően:
A csomag kézhezvételét követően kérem ellenőrizze a csomag, és annak tartalmának épségét! Amennyiben a csomag tartalmát a szállítás közben sérülés érte, vagy a csomag tartalma hiányos, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a probléma megoldása céljából!
A készülékeken lévő címke nagyon fontos a későbbi szerviz miatt. Kérjük vigyázzon rá! Amikor felkeres bennünket szervizelés céljából, kérem biztosítsa a termék típusának és sorozatszámának láthatóságát a címkén.

2       Belépés:

A rögzítő / ip kamera eléréséhez a böngésző címsorába a már beállított IP címet és port számot kell beírni, egy kettősponttal elválasztva (pl.:192.168.0.123:1001).
Az első használat alkalmával szükség lehet böngészője bekonfigurálására, az ehhez szükséges lépések leírásához kérjük olvassa el a Böngésző előkészítése IP kamera használatához című leírásunkat.
A belépéshez az alapértelmezett felhasználónév: “admin” (idézőjelek nélkül), a jelszó mező pedig üresen hagyva, kattintson a Bejelentkezés gombra.
1

3       Nyitólap:

A jelszó beírása, és sikeres belépés után a következő, video tömörítésre vonatkozó beállítások megadásának kis ablaka fogadja:
2
Fő stream: A belépés után a hálózaton működő összes kamera képének megjelenítése az elérhető legjobb felbontásban.
Extra stream: A belépés után a hálózaton működő összes kamera képének megjelenítése gyengébb minőségben (alacsony adatátviteli sebességű hálozatokhoz ajánlott)
Auto értesítés: Esemény, pl. mozgásérzékelés észlelés esetén egy kis ablakban tájékoztatást kapunk az eseményről, illetve beállított funkcióról.
Belépés után az alábbihoz hasonló felépítésű felhasználói felület fogadja:
3

Sensbase rögzítőegység kezelőfelülete

3.1     Bal panel

A rögzítőegységet elérve a bal oldali listában a csatlakoztatott kamerák listáját láthatjuk. A kamerák nevei melletti gombok balról jobbra:
–         Helyi rögzítés: Válasszon ki egy ablakot a képernyőn, majd kattintson a Fő stream, vagy Extra stream gombra a kamera képének láthatóvá tételéhez. Ez után a Helyi rögzítés gombot megnyomva a számítógép merevlemezére rögzülnek a felvett anyagok.
–         Extra stream: A kamera képének gyengébb minőségű megjelenítése.
–         Fő stream: A kamera képének lehető legjobb minőségű megjelenítése.

3.2     Középső panel

Az élőkép alatti ikonok balról jobbra:
–         Teljes képernyő: A csatornák teljes képernyőn történő megjelenítése. Ha egy bizonyos csatornát szeretne teljes képernyőn nyomon követni, kattintson kétszer a csatorna képéra bal gombbal, majd használja a “Teljes képernyő” gombot, a kilépéshez pedig az esc billentyűt.
–         Nézet 1: Egy csatorna közvetítése. Ha ebben a módban választja az előbbi teljes képernyős módot, akkor szegélyek nélkül, a monitort kitöltve jelenítődik meg a csatorna képe. Kilépéshez itt is használja az Esc billentyűt.
–         Nézet 4: 4 csatorna egyidejű megjelenítése.
–         Játék Összes csatorna: Összes csatlakoztatott, listán szereplő készülék képének megjelenítése. A felbukkanó kis ablakban választhat  a megjelenítendő kép minőségén. Fő stream: lehető legjobb minőség, Extra stream: gyengébb minőség. Választásnál vegye figyelembe internete feltöltési sebességét!
–         Zárja be az összes csatorna: Összes lejátszás leállítása.
–         Pillanatkép: Pillanatkép készítése a kijelölt csatornáról.
–         Minden csatorna video: Minden csatlakoztatott, listán szereplő kamera felvételének indítása. A felvétel állapotát a bal oldali panelen, a kamera neve mellet lévő négyzet ikon kék színe jelzi. (Balról az első ikon)
–         Close All video: Az összes aktív felvétel leállítása.

3.3     Jobb panel

A jobb oldalon látható panel segítségével a kijelölt kamera legegyszerűbb beállításait módosíthatja.
4Irányítógombok: Segítségével, amennyiben támogatja a készülék lehetőség van forgatni a kamerát.
Léptetés: Beállítható, hogy milyen gyorsan forogjon a kamera.
Zoom: Nagyítás és kicsinyítés, ezáltal módosítható a kamera látószöge.
Fókusz: Módosítható a fókusztávolság, segítségével zoomolás esetén is éles képet kapunk.
Írisz: A bejutó fény szabályozása.
Preset: Amennyiben a készülék támogatja, létrehozhatóak úgynevezett “Presetek”. A létrehozáshoz állítsuk be a pozíciót, majd kattintsunk a Preset résznél lévő plusz gombra. Ekkor a készülék elmenti a beállítást.
Léptetés: Segítségével beállíthat különböző pásztázási módokat. Először állítsa be a szükséges “Presetek”-et, majd kattintsunk a Léptetés részben lévő harmadik gombra (9 pötty van rajta).  A megjelenő ablakon válassza ki a kívánt presetet és az intervallumban másodpercben megadva, hogy mikor ismételje meg az előre beálított pásztázást.
Szín beállítások:
Fényerrőség: Beállíthatjuk a megfelelő fényerősséget.
Kontraszt: Beállíthatjuk a megfelelő kontrasztot.
Telítettség: Beállíthatjuk a megfelelő színeket.
Színárnyalat: Beállíthatjuk a megfelelő színárnyalatot.
Az “Egyéb beáll.” fülre kattintva újraindíthatja a készüléket, vagy egy részletesebb színbeállítási menüben módosíthatja a kamera által vett kép színeit, két külön megadható időintervallumban, vagy nappali és éjszakai módban. Az alábbi ábrán a részletes színbeállítások menüje látható, melynek bal oldalán a nappali fényviszonyokra vonatkozó színbeállításokat módosíthatja, míg jobb oldalon az éjszakai fényviszonyok színbeállításai adhatók meg. A beállítások véglegesítése után kb. 30 másodpercnyi újraindulási időre van szüksége a készüléknek a változások életbelépéséhez.
5

4       Visszajátszás:

Rögzített felvételek visszajátszásához az élőkép feletti menüsor “Visszaj.” gombjára kell kattintanunk. Az előtűnő ablakban a felvett anyagok visszajátszásának kilistázását indíthatjuk el.

6Felvett anyagok visszajátszási menüje

–         Lekérd. Mód: Név szerinti lekérdezésnél akár több nap röggzített anyagát is lekérdezhetjük, Idő szerinti lekérdezésnél egy adott napra bontva tekinthetjük meg a felvett anyagokat.
–         Típus: A lenyílóban a felvételek típusát választhatjuk ki.
–         Start: A lekérdezéshez adjuk meg a visszanézni kívánt felvételek rögzítésének kezdeti időpontját.
–         Vége: A lekérdezéshez szükséges megadni a visszanézni kívánt felvételek végpontját is.
–         Csatorna: Válassza ki a csatornát, amelynek felvett anyagát szeretné lekérdezni, majd kattintson a “Keresés” gombra.

Visszajátszás keresése:

A megjelenő ablakban bal oldalon kilistázva láthatja a rögzített felvételeket. Válassza ki a visszanézni kívánt felvételt és kattintson rá kétszer, hogy a jobb oldali médialejátszóban elinduljon a felvétel. Lehetősége van a felvett anyag számítógépre való átmásolására. Ehhez jelölje ki az átmásolandó felvételt a felvétel dátuma melletti bal oldalon lévő négyzet kipipálásával, majd kattintson a “Letöltés” gombra. A megjelenő ablakban adja meg a mentés helyét a számítógépen és a mentési formátumot, majd kattintson az “OK” gombra. A másolás folyamatosságáról a bal oldali felvétellista alatti kék állapotjelzőn tájékozódhat.

7Visszajátszási menu

5       Napló :

Naplózott események megtekintéséhez kattintson az élőkép feletti menüsor “Napló” menüpontjára.
A riasztási napló fülön a riasztási értesítéseket és azok időpontját láthatja, a műveleti napló fülön az egyéb események dokumentált időpontjait. Az “Auto értesítés” melletti négyzet kipipálásával naplózás esetén egy előtűnő ablakban tájékoztatja Önt a készülék a naplózásról, és annak okáról.

8Napló

6       Beállítások

A készülék részletes beállításait az élőkép feletti beállítások gombra kattintva érheti el.

6.1     Rögzítési beállítások

9

6.1.1    Rögzítés beállításai

10
Csatorna: A lenyíló menüben meghatározhatja, hogy melyik kamerára kívánja érvényesíteni a beállításokat.
Hossz: A rögzített felvétel hosszát adhatja meg percekben kifejezve.
Előfelvétel: A riasztások előtti rögzítendő időtartam megadása.
Rögzítési mód: A “leállít” melletti rádiógomb megnyomásával inaktívvá teheti a rögzítést. Választhat még az időzített, illetve a kézi rögzítési módok közül. Előbbihez töltse ki a periodikus táblázatot a rögzítések kívánt időpontjával, illetve a kívánt funkciók kipipálásával. Állandó: a megadott időpontok között folyamatos rögzítés. Mozgás: A megadott időpontokban csak érzékelt mozgás esetén történjen rögzítés. Riasztás: A megadott időpontban mozgásérzékelés esetén történjen riasztás.
A beállítások mentéséhez kattintson az OK gombra.

11Rögzítés beállításai

6.1.2    Pillanatkép készítés beállításai (a beállítás SENSBASE kamerákban érhető el)

12
Pillanatkép készítéshez először állítsa be a folyamatos pillanatkép tárhelyet, a részletes leírást elolvashatja a beállításáról, ha ide kattint.
Csatorna: Kiválaszthatja a csatornát, amelyre a beállításokat érvényesíteni szeretné.
Felvételi mód: 3 beállítás lehetséges: időzített, kézi rögzítés, és a pillanatkép rögzítés kikapcsolt állapota.
Időzítés: Az időintervallumok megadása esetén, a mozgásérzékelésnél megadott pillanatkép rögzítési beállítással riasztás esetén a készülék rögzíti a pillanatképeket.
Kézi: Egyszeri pillanatkép készítése gombnyomással az élőkép alján található  13 ikonnal.

14Pillanatkép készítés beállításai

6.2     Riasztási beállítások

15

6.2.1    Mozgásérzékelés beállításai

16
Csatorna: Kiválaszthatja a csatornát, amelyre a beállításokat érvényesíteni szeretné.
Engedélyezve: A négyzet kipipálásával engedélyezi a mozgásérzékelést.
Érzékenység: A mozgásérzékelő érzékenységi szintjét szabályozhatja a lenyílóban.
Terület: A “Beállítás” gombra kattintva megadhatja a mozgásérzékelés területét. A kijelölési terület 22×18 négyzetrácsra oszlik, melyek különböző színűek. A zöld négyzet azt jelenti, hogy hol van jelenleg a kurzor. A sárga blokk azt jelöli, hogy hol van a dinamikus érzékelési terület. A fekete blokk a mozgásra nem érzékeny területet jelzi.
Időszak: A “Beállítás” gombra kattintva a mozgásérzékelő aktív állapotának időpontját adhatja meg.
Időköz: Riasztási jelzés után minimum ennyi időnek kell eltelnie a következő riasztás aktiválódásáig.
Riasztási kimenet: A gomb megnyomásával riasztás esetén a csatlakoztatott riasztó készüléket működésbe lépteti.
Késleltetés: Pár pillanatot késleltessen és állítsa le, amikor a riasztóállapot kikapcsol. 10~300 mp.
Rögzítendő csatorna: A rögzíteni kívánt csatorna számát adhatja meg itt.
Léptetés: A kiválasztott csatorna egy ablakban jelenik meg az
alternatív őrjárat előnézetben.
Pillanatkép: A megjelölt csatornákon riasztás esetén pillanatképet készítenek.
PTZ aktiválás:  A “Beállítás” gomb megnyomásával megadhatja, hogy riasztás esetén a rendszer milyen PTZ műveleteket hajtson végre.
Késleltetés (Beállítás gombtól jobbra): A riasztás letelte után még hány másodpercig rögzítse a videót.
Üzenet: Riasztás esetén a számítógép képernyőjén egy üzenet tájékoztat a riasztásról.
E-mail küldés: Riasztás esetén e-mail küldése egy előre beállított e-mail címre. Fontos, hogy az smtp beállítások meg legyenek adva. A beállítások menetéről ide kattintva olvashat részletesebben. A beállításokat a Beállítás -> rendszer -> net szolgáltatások menüben adhatja meg.
Buzzer: A készülékre kötött riasztóegység hangjelzést ad riasztás esetén, ha a riasztóegység rendelkezik hangjelzés adási funkcióval.
FTP: Riasztás esetén egy előre beállított FTP szerverre feltölti a videofelvételt.

17Mozgásérzékelés beállítása

6.2.2    Kép kitakarás

18
Mikor a video kép eltűnik gyenge fényerő vagy a beállított érzékenység elérése miatt, a kamera
letakarás funkció bekapcsol és a hozzá rendelt funkció elindul.
A reakció beállításai megegyeznek a mozgásérzékelés azonos beállításaival, melyekről ide kattintva olvashat.

6.2.3    Videójel hiány

19
Ha a rögzítő nem kap video jelet a megadott térfigyelő kamerától (mert például a kamera kihúzásra kerül, a kábelét elvágják, a kamerát megrongálják… stb) a videójel hiány riasztás életbe lép.
A reakció beállításai megegyeznek a mozgásérzékelés azonos beállításaival, melyekről ide kattintva olvashat.

6.2.4    Riasztási bemenet

20
Ha a készülékre csatlakoztatott külső mozgásérzékelő riaszt, a megadott beállítások életbe lépnek.
A reakció beállításai megegyeznek a mozgásérzékelés azonos beállításaival amelyről ide kattintva olvashat.

6.2.5    Riasztási kimenet

21
Kérem ellenőrizze a pillanatnyi csatorna állapotát: o azt jelenti, hogy nincs riasztási állapot, “●” azt jelenti, hogy riasztási állapot van. Használhatja az asztali parancsikon menüt, vagy kattintson a főmenü > riasztási funkció > riasztási kimenetre a riasztási kimenet csatlakozásának eléréséhez.

6.2.6        Intelligens elemzés

22
Az intelligens elemzés segítségével, egyedi szabályokat hozhatunk létre, amiknél ugyanúgy beállíthatóak a riasztás követő események.23
Többféle algoritmus közül választhatunk.
1. Perimeter: Válasszuk ki az algoritmusok közül a Perimeter opciót és kattintsunk a szabálynál a beállításra. Itt kétféle lehetőség van: Kordon és figyelemterület.  Megadható százalékos formában, hogy a vonaltól milyen közel legyen a riasztás, továbbá az érzékenység.
A kordon segítségével egy tetszőleges vonalat húzhatunk, és a felugró ablakba megadhatjuk, hogy milyen irányba figyelje a mozgást. A lényege, hogy ha a vonalon keresztül mozgás történik akkor a készülék jelzi.24
A figyelemterületnél, már egy tetszőleges alakzatot hozhatunk létre. Ha kész vagyunk az alakzattal, akkor jobb klikkel kattintsunk a “Szerkeszt” menüre és állítsuk be a kívánt irányt.
252. Tételek ellátása
A következő algoritmus abban segít, ha egy adott figyelt területen változás történik. Figyelhető vele, pl. egy parkoló hely. Beállítása hasonló a Perimeter-hez.  Be lehet állítani a szükséges érzékenységet és a vonaltól való távolságot. Az alakzat rajzoláshoz először jobb klikkel menjünk a “Szerkeszt” gombra.
26 3. Videó diagnózis:
27
Lehetőség van akkor is riasztás küldeni, ha a kamera képe megváltozik esetleg elmosódik vagy zavaros.
 
Fényerő anomáliák: Hirtelen erős fényeffektusok
Élesség felismerés: A kamera élessége megváltozik
Zaj észlelése: Különböző kép zajok felismerése
Szín: Fakó színek felismerése
Képernyő lefagy: Ha a kamera képe lefagy, esetleges meghibásodás vagy adatátviteli hiba miatt.
Jelenetváltás: Megváltozik a kamera helyzete
PTZ: A kamera villanymotorját külsőleg mozgatják

6.2.7        Rendkívüli események

28
Rendkívüli események és egyéb rendellenes működés esetén a megadott beállításoknak megfelelően a készülék e-mailben jelzést adhat a következő esetekben:
–         Nem létező tárhely
–         Alacsony tárhelykapacitás
–         Tárhely hozzáférési hiba
–         IP cím ütközés
–         Hálózati információk
Az észleléshez kiválasztott rendellenességek esetén a készülék e-mail üzenetben tájékoztatja a felhasználót a hibákról. Az üzenet elküldéséhez szükséges az SMTP beállítások helyes megadása. A beállítások menetéről ide kattintva találhat részletesebb leírást.

6.3     Rendszerbeállítások

 29

6.3.1    Általános beállítások

30
Rendszeridő: Beállíthatja az aktuális dátumot és időt, amely az élőkép sarkában kerül megjelenítésre.
Dátum formátuma: A beállított dátum kijelzésének formátumát adhatja meg.
YYYY=év
MM=hónap
DD=nap
DST: Nyári időszámítás. Beállíthatja a nyári időszámítás kezdetét és végét.
HDD megtelt: A legrégebben rögzített felvételek a merevlemez megteltével felülírásra kerüljenek, vagy a rögzítés álljon le ebben az esetben.
DVR no.: A DVR csak abban az esetben működtethető távirányítóval, ha a távirányító cím gombja és a hozzá tartozó DVR szám párosítva lett.
Video jelrendszer: Analóg kamerák használata esetén a videojel rendszer átállítása itt lehetséges.
Auto kijelentkezés: Megadható, hogy a webes felületen, hány perc múlva jelentkezzen ki.

31Általános beállítások

6.3.2    Tömörítés

32
Állítsa be a video/audio kód paramétereket: video fájl, távfelügyelet és stb. Állítsa be az összes független csatorna kódolási paraméterét a baloldali részen, és állítsa be a kódolási kombináció paraméterét a jobboldali részen.
Megjegyzés: A kódolási kombináció bemutatja a video tömörítési technikát, amely kombinálja és tömöríti a többcsatornás videót egy speciális csatornára.
Fő használata: többcsatornás lejátszás egyidejűleg, DUN többcsatornás élőkép felügyelet, mobil felügyelet, stb.
Csatorna: A lenyíló menüben meghatározhatja, hogy melyik kamerára kívánja érvényesíteni a beállításokat. A továbbiakban a bal oldali oszlop a fő video folyam-, a jobboldali pedi a másodlagos video folyam beállításait határozza meg.
Tömörítés: A tömörítési algoritmust adhatja meg. Alapértelmezetten H.264
Felbontás: A kép felbontását adhatja meg. CIF/QCIF
FPS: Azt adhatja meg, hogy hány képkocka kerüljön rögzítésre másodpercenként. Minél magasabb ez a szám, a felvétel annál folyamatosabb less, viszont arányosan nő a tárolásához szükséges merevlemez terület is.
Tömörítési mód:  Kétféle tömörítési mód létezik jelenleg:
VBR: Variable Bitrate: Változó bitrate, az adott képviszonyokhoz alkalmazodik, kíméli a sávszélességet és a felvételek sem foglalnak akkora helyet.
CBR: Constans Bitrate: Állandó bitrate, erőforrás igényesebb és nagyobb tárterület is szükséges.
Minőség: A felvett anyag képminőségét módosíthatja a lenyílóban.
Átviteli sebesség: Becsült szükséges átviteli sebesség.
IFrame intervallum: utánanézni, hogy tudjátok ti is, hogy mi ez
Videó/Audió: A négyzetek kipipálásával engedélyezheti a csatorna video vagy hang átvitelét. (bal oldali négyzet = video, jobb oldali = hang). A kamera hangja csak abban az esetben rögzíthető, ha a kamera ebben együttműködik a rögzítővel.

33Tömörítési beállítások

6.3.3    Hálózati beállítások

34
LAN kártya: Kiválaszthatja a rögzítő által használandó hálózati kártyát.
DHCP engedélyezése: A négyzet kipipálásával engedélyezi azt, hogy az IP kamera a helyi hálózatról (jellemzően a router-től) automatikusan szerezze be az alapvető hálózati beállításait (IP cím, alhálózati maszk, alapértelmezett átjáró). A DHCP szolgáltatásról bővebben olvashat, ha ide kattint.
IP cím, Alhál. Maszk, Átjáró: Ha nem DHCP-t választ, akkor itt kézzel megadhatja a készülék alapvető hálózati beállításait.
DNS szerver: Tartománynév-kiszolgáló. Lefordítja a DNS-t IP címmé. Az IP cím hálózati szolgáltató ajánlja. A címet be kell állítani és újraindítani, amikor működik.
TCP Port: Az IP kamera vagy hálózati videórögzítő által a video folyam továbbítására használt port. Ügyeljen arra, hogy a portok – routeren történő – átirányítása (port forwarding) során az itt megadott portot is át kell irányítani (forward-olni kell), a HTTP port-tal együtt!
HTTP Port: Az IP kamera vagy hálózati videórögzítő böngészőből történő eléréséhez használt port. Ügyeljen arra, hogy a portok – routeren történő – átirányítása (port forwarding) során az itt megadott portot is át kell irányítani (forward-olni kell), a TCP port-tal együtt! A továbbiakban ezt a port értéket kell az IP kamera vagy hálózati videórögzítő eléréséhez a böngészőbe írni, az készülék IP címét követő kettőspont után.
MAC: Az készülék globálisan egyedi, gyártó által megadott hálózati azonosítója.
Átviteli szabályok: Választhat az önadaptáció, képminőségi precedencia és folytonossági precedencia között. A kódáramlás igazodik a beállításhoz. Az önadaptáció csere a képminőségi és folytonossági precedencia között. A folytonossági precedencia és az önadaptáció csak akkor érvényesek, amikor a kódáramlás be van kapcsolva. Különben a képminőségi precedencia érvényes.

35Hálózati beállítások

6.3.4        Net szolgáltatások

36

37Net szolgáltatások beállításának főmenüje

6.3.4.1     IP FILTER

IP cím szűrés. Ebben a listában megadhatja azokat az IP címeket, amelyek számára nem kívánja elérhetővé tenni a kamerát.
Amikor kiválasztja a fehér listát, csak a felsorolt IP címek tudnak csatlakozni a DVR-hez. 64 IP cím támogatott a listán.
Amikor kiválasztja a fekete listát, a felsorolt IP címek nem tudnak csatlakozni a DVR-hez. 64 IP cím támogatott a listán.

6.3.4.2     DDNS

Dinamikus domainnév szolgáltatás beállításai.
Helyi DNS név: DNS név biztosítása a DDNS regisztráció által.
Tartománynév-kiszolgáló: DDNS DNS-ének biztosítása.
Port: DDNS port szám a látogató számára.
Felhasználói név: Felhasználói fiók biztosítása DDNS regisztráció által.
Jelszó: Jelszó biztosítása DDNS regisztrációval.
Amikor a DDNS-t sikeresen konfigurálta és elindította, csatlakozhat a DNS-sel az IE cím rovatban a tartózkodáshoz.
Kérjük ügyeljen a beállítások pontos megadására!
A DDNS szolgáltatásról ide kattitntva olvashat részletesebben.

6.3.4.3     E-MAIL

Ha riasztási esemény történik, az itteni beállítások megadását követően e-mail értesítést kap az itt megadott e-mail címre az eseményről.

38E-mail beállítások megadása

SMTP szerver Az emailküldést biztosító szolgáltató szerver neve. Jellemzően az internetszolgáltatója, vagy az email szolgáltatója biztosítja.
Port: Az SMTP szerver által használt port. Titkosítás nélküli csatorna esetében 25, SSL-es titkosítás esetében 465 (gmail esetében 465 vagy 587)
Felhasználónév, jelszó: Az Ön e-mail fiókjának felhasználóneve és jelszava.
Feladó: Az IP kamera vagy hálózati videórögzítő által elküldött emailben az itt megadott szöveg fog szerepelni a feladó rovatban.
Címzett: Az IP kamera vagy hálózati videórögzítő által elküldött e-mail címzettje.
Tárgy: A kapott e-mail tárgy rovatában megjelenő szöveg.

6.3.4.4     NTP

Rendszeróra szinkronizálási protokoll, és annak beállításai. Így készülék időbeállításai mindig pontosak lehetnek.
Gazdagép IP: Üsse be az NTP szerverbe beállított IP címet.
Port: Alapértelmezett: 123. Beállíthatja a portot az NTP szervernek megfelelően.
Időzóna: Az aktuális időzónát adhatja meg. Magyarország esetében: Berlin GMT +1
Fissítési ciklus: Ugyanaz, mint az NTP szerver ellenőrzési intervalluma. Alapértelmezett: 10perc.

6.3.4.5     PPPoE

ADSL internet használat esetén megadható felhasználónév és jelszó. Üsse be a felhasználónevet és jelszót, ami ISP (Internet service provider) biztosít. Miután a beállításokat elmentette, indítsa újra a rendszert. Majd a DVR kialakít egy PPPoE alapú hálózati kapcsolatot. Az IP cím meg fog változni dinamikus IP címre, ha a művelet sikeres.
Művelet: A PPPoE tárcsázása után sikeresen keresi az IP címet az [IP address]-nél és hozzájut az aktuális IP címhez. Majd használja ezt az IP címet a DVR vizsgálatához a felhasználói porton keresztül.

6.3.4.6     ARSP

DDNS szolgálatás kifejezetten DVR-ek számára., viszont ez a szolgáltatás egyenlőre csak Kínában érhető el.

6.3.4.7     Wireless

Vezetéknélküli mobil internetelérés. (Csak a SIM kártyával rendelkező rögzítőknél működik)
Enable: szolgáltatás engedélyezése
Típus: Tárcsázás típusa, alapértelmezett: AUTO
Vezetéknélküli AP: 3G, Accespoint
Telefonszám: 3G, Telefonszám40
Felhasználónév: 3G Felhasználónév
IP cím: Kapott IP cím

6.3.4.8     Mobil Monitor

A kamera képének mobil eszközről (mobiltelefon, tablet) történő követéséhez itt adhatja meg a szükséges portot. Ügyeljen arra, hogy ebben az esetben a portok – routeren történő – átirányítása (port forwarding) során az itt megadott portot is át kell irányítani (forward-olni kell)! Alapértelmezett gyári érték: 34599

6.3.4.9     UPNP

Amennyiben a routeren is be van kapcsolva az UPNP protokoll, úgy a két IP kamera vagy hálózati videórögzítő az UPNP protokoll segítségével megkísérli az készülék hálózati beállításának automatikus elvégzését. Az UPNP szolgáltatással a DVR automatikusan meg tudja nyitni a számára szükséges portokat.
A szolgáltatás használata előtt engedélyezze a Routeren ezt a funkciót.
Engedélyez: A funkció engedélyezése
HTTP Port: Az Internet Explorer –es kéréseket automatikusan a DVR-re irányítja a Router
TCP Port: A CMS kéréseket továbbítja ezen a porton automatikusan a Router
Mobile Port: A mobil telefonokról érkező kéréseket automatikusan továbbítja a Router a DVR-re.

6.3.4.10     FTP

39FTP beállítások megadása

Az IP kamera vagy hálózati videórögzítő képes különböző történések esetén az itt megadott FTP tárhelyre feltölteni az érintett video anyagot.

Engedélyez: Pipálja ki a kis négyzetet, ha aktiválni kívánja a szolgáltatást.

Szerver neve: Az FTP szerver címe
Port: Az FTP szerver portja amin fogadja a kéréseket.
Felhasználónév: Az FTP szerver felhasználói neve.
Jelszó: Az FTP szerver jelszava.
Fájl méret: Maximum fájl méret, amit feltölthet a DVR a szerverre. (alapértelmezetten: 128Mb)
Könyvtárnév: Feltöltési mappa helye.

6.3.4.11                   WiFi

Amennyiben az IP kamera vagy hálózati videórögzítő támogatja a Wifi szabványt, úgy az itt megadott paraméterekkel tud kapcsolódni a Wifi hálózatra.

40Wifi hálózathoz való csatlakozás beállításainak menüje

Wifi hálózat kereséséhez pipálj ki az “Engedélyez” melletti négyzetet, majd kattintson a “Keresés” gombra. A megjelenő találati listából válassza ki a kapcsolódáshoz a kívánt vezeték nélküli hálózatot. Ügyeljen a router által használt titkosítási mód használatára!

6.3.4.12                   Riasztási szerver

Amennyiben rendelkezik ilyen szerverrel, beállítható hogy riasztás esetén egy bizonyos paramétert küldjön a szervernek az IP kamera vagy hálózati videórögzítő . Ezáltal bekapcsolhatóak egyéb funkciók is, pl SMS küldés.

6.3.4.13                   RTSP

Amennyiben engedélyezi, akkor az IP kamera vagy hálózati videórögzítő a megadott porton elérhetővé válik RTSP protokollt használó kliensek számára.
Ügyeljen arra, hogy ebben az esetben a portok – routeren történő – átirányítása (port forwarding) során az itt megadott portot is át kell irányítani (forward-olni kell)!

6.3.4.14                   DAS

Direct attached storage, távoli tárolószervert lehet beállítani. Segítségével továbbíthatóak a videófelvételek a szerverre.

6.3.4.15     Felhő

32 bites Internet Explorerrel a neten keresztül elérhetővé teheti rögzítőegységét a szolgáltatás igénybevételével.
Regisztráljon a http://xmeye.net intenetcímen, majd a belépési felületen a belépéshez szükséges adatok megadása után használatba veheti a gyártó által üzemeltetett szolgáltatást.
Megjegyzés: A szolgáltatás rendkívül megbízhatatlanul működik, ezért nem javasoljuk használatát. Helyette a port forwardingal a külső elérést egyszerűvé téve javasoljuk a rögzítőegység távoli megfigyelését.

41A szolgáltatás weboldalának nyitólapja

6.3.5    Video feliratozására vonatkozó beállítások (GUI kijelző)

42

6.3.5.1     Felső szekció

A videó feliratozásának globális beállításai.
Kamera: A beállítás gombra kattintva módosíthatja a kamera nevét, ami a videón is látható lesz (pl.: bejarat4).
Idő kijelzés: Bekapcsolhatjuk, hogy mutassa-e a kamera képén a pontos dátumot és időt.
Csatorna címe: Adhatunk egyedi címkéket is a kamera képére. Pl kamera típusát, számát.
Rögz. állapot: A négyzet kipipálásával az élőképen jelzésre kerül a felvétel aktív állapota a felügyeleti ablakban.
Riasztási állapot: Kijelzi a rendszer riasztóállapotát a felügyeleti ablakban.
Átlátszóság: Megadhatja a háttérkép átlátszóságát.
Felbontás: Beállíthatja a kijelző felbontását.

6.3.5.2     Alsó szekció

A video feliratozásának kameránként állítható beállításai (rögzítőegységbeli beállítás esetén).
Csatorna: A lenyíló menüben meghatározhatja, hogy melyik kamerára kívánja érvényesíteni a beállításokat.
Privát zóna: Az opció segítségével, létrehozhatunk úgynevezett privát zónákat. Így kitakarhatjuk a kamerakép egy részét. Aktiváláshoz jelöljük be a Privát Zóna jelölődobozt, majd válasszuk ki, hogy hány ilyen négyzetet szeretnék létrehozni., majd kattintsunk a Beállítás gombra. A megjelenő ablakon szabadon méretezhetjük a négyzeteket és helyezhetjük a kívánt helyre. A módosítás után ezek a területek helyén egy fekete kép fog megjelenni.
Idő kijelzés: A dátum és óra megjelenítése a videón.
Csatorna címe: A kamera nevének megjelenését engedélyezheti, vagy tilthatja.
Beállítás gomb: Elhelyezheti az idő és dátum kijelzésének, valamint a kamera nevének pozícióját a videón.

43Feliratozás beállításai

6.3.6    Kamera forgatásának (PTZ) beállításai

 44

Forgatható analóg kameráknál, össze kell kötni a kamerát a rögzítővel, majd itt ki kell választani a szükséges protokollt. Magyarországon a PELCO-D 9600 a legelterjedtebb.

6.3.7    Soros porti beállítások (RS-232)

45
Az általános soros portot használjuk hibakeresésre és programfrissítésre vagy speciális soros port beállítására.

6.3.8    Kamera paraméterek

46
 

47Kamera élőképének minőségi beállításai

Csatorna: A lenyíló menüben meghatározhatja, hogy melyik kamerára kívánja érvényesíteni a beállításokat.
Expozíciós mód: Megadhatja az expozíciós idő minimális és maximális értékét milliszekundumban, vagy választhatja azt, hogy az IP kamera vagy hálózati videórögzítő automatikusan állítsa be ezeket.
Nappali/éjszakai: A fényviszonyok változásához igazodva, a kamera átvált éjszakai, illetve nappali módba. Beállíthatja, hogy a nappali és az éjszakai felvételek egyaránt fekete-fehérek legyenek.
Auto Iris: Automatikus fényérzékelés.
AE reference: Megméri a tárgy fényességét, és automatikusan kiszámítja az expozíciót.
Átváltási küszöbérték: A csúszka állításával az éjszakai látásmód működésbe lépésének érzékenységét módosíthatja. Minnél magasabb ez az érték, a kamera annál sötétebb fényviszonyok között lépteti működésbe az éjjellátó módot.
Figyelem! Túl magas értékre állításnál előfordulhat, hogy az éjjellátó nem lép működésbe, így az éjszakai felvételen csak egy fekete kép lesz látható.
AE érzékenység: Fényerősség érzékenysége, ami alapján kiszámítja az expozíciót.
IR CUT: Automatikusan cseréli a lencsét éjszakai és nappali fényviszonyoknál, ezáltal valósághűbb és színhelyesebb képet ad.
Nappali zajszint / Éjszakai zajszint: A kép zajszintjét szabályozhatja az érték módosításával nappali illetve éjszakai üzemmódban.
Tükör: A négyzet kipipálásával az élőképet tükrözi vízszintes irányban.
Kapcsolja be: Az élőkép függőleges irányú tükrözése.
Anti flicker: Villódzásmentesítés.
IR lencse: Infra LED ki-be kapcsolása

6.4     HALADÓ BEÁLLÍTÁSOK

6.4.1    Merevlemez (HDD) kezelés

 48

Megtekintheti a rögzítőegység által használt merevlemezt és állapotát.
Írható/Olvasható: A merevlemez írható és olvasható is.
Csak olvasható: Csak olvasható módban kapcsolja a merevlemezt, így meg lehet akadályozni a további rögzítést.
Tükrözött: Amennyiben a rögzítő támogatja a két merevlemezt, úgy beállítható, hogy a felvételeket tükrözve két merevlemezen tárolja.
Lemez formázása: A merevlemezen található összes adatot törli.
Helyreállítás: Amennyiben adatvesztés keletkett megpróbálja helyreállítani az adatokat.
Particionálás: A merevlemez további partriciókra lehet osztani.

6.4.2    Felhasználó

49
Az IP kamera vagy hálózati videórögzítőhez való hozzáféréshez létrehozhat felhasználói fiókokat, illetve a fiókok csoportosításához létrehozhat felhasználói csoportokat. Az egyes felhasználói csoportoknak illetve felhasználóknak Ön szabhatja meg, hogy a készülék mely funkcióihoz legyen hozzáférési- illetve módosítási jogosultsága.
Megjegyzés: A felhasználó, aki birtokolja a felhasználói kontrol hatáskörét, módosítani tudja a saját és más felhasználók jelszavát.
 
FIGYELEM:

  • A nevek és csoportok létrehozásánál törekedjen a max. 8 karakteres nevek megadására, illetve hogy betűből, számból, kötőjelből, vagy alsó vonásból álljon. A felhasználói csoportok és felhasználói fiókok létrehozása nincs limitálva, tetszés szerint létrehozhat annyit, amennyire szüksége van.
  • A felhasználói fiók neve és a felhasználói csoport neve nem egyezhet.
  • Egy felhasználói fiók csak egy felhasználói csoporthoz tartozhat.

Felh. mód.: Az egyes felhasználói fiókok jogosultságait és neveit módosíthatja.
Csoport mód.: Az egyes felhasználói csoportok jogosultságait és neveit módosíthatja.
Jelszó módosítása: A felhasználói fiókok belépéséhez szükséges jelszavak megadása.
Felh. hozzáad.: Felhasználói fiók hozzáadása.
Csop. hozzáad.: Felhasználói csoport hozzáadása.

50Felhasználói fiókok kezelése

6.4.3    Automatikus karbantartás

51
A felhasználó megadhatja, hogy a készüléknek bizonyos időközönként automatikusan újrainduljon, illetve azt is, hogy a régen rögzített fájlok hány nap után kerüljenek törlésre.

6.4.4    Alapértelmezett gyári beállítások visszaállítása

52
A kijelölt beállítások az “OK” gomb megnyomása után visszaállnak a gyári alapértelmezett értékeikre.

6.4.5    Import és export

53
A készülék beállításait menthetjük ki a számítógépre és tölthetjük vissza. Szoftverfrissítés esetén így pillanatok alatt vissza lehet tölteni az adott beállításokat.

6.4.6    Készülék újraindítása

54
A készülék újraindítása (beállítások életbe léptetéséhez, vagy hibaelhárításhoz).

6.4.7    Szoftver (firmware) frissítése

55
Amennyiben rendelkezik szoftverfrissítéssel az IP kamera vagy hálózati videórögzítő gyártójától, úgy itt van lehetősége a készülékre tölteni azt. Tallózza be a szoftvert, majd nyomja meg a “Frissítés” gombot. Ezután ne kapcsolja ki vagy indítsa újra az készüléket, míg a frissítés be nem fejeződött!

6.4.8    Digitális csatorna (Rögzítő IP kamera beállításai)

56
Itt lehet hozzárendelni kamerákat az adott csatornákhoz.
Megjegyzés: Ha ONVIF kamerát szeretne hozzá adni, mindenképp a webes felületen végezze el.
57
Első lépésként pipáljuk ki az “Enabled” jelölődobozt. Kattintsunk a “Hozzáad” gombra, majd a “Protokollnál” a legördülő menübe válasszuk ki az “ONVIF” vagy “Mindegyik” opciót. Kattintsunk a “keresés” gombra, és válasszuk ki a kamerát.
Ügyeljünk arra, hogy a kamerához tartozó felhasználónevet és a jelszót adjuk meg, majd kattintsunk az “Ok” gombra.
Megjegyzés: Előfordulhat, hogy újra kell indítani a rögzítőt és a kamerát is a művelet után.

6.4.9    Channel mód

58
59
Ezen a menüponton beállíthatóak bizonyos üzemmódok:
IP rögzítő esetén, hogy 1080P-s vagy 720P kamerákat rögzítsen
Hibrid rögzítők esetében: Csak IP, Vegyes üzemmód (IP és Analóg), Csak analóg üzemmód

6.5     INFORMÁCIÓK

6.5.1    HDD Infó

60
Információkhoz juthat a rögzítőhöz csatlakoztatott merevlemez méretéről, szabad tárhelyéről és az állapotáról. A rögzítési időpontok listázása is ebben a menüben érhető el.
Állapot jelölések:
○: A merevlemez megfelelően működik.
X: A merevlemez meghibásodott.
-: Nincs csatlakoztatott merevlemez.
*: A sorszám mögötti csillag az éppen aktuálisan működő merevlemezt jelöli. Pl. 1*
?: Az adott merevlemez meghibásodott.
FIGYELEM: A rögzítőegység merevlemezének cseréje céljából történő szétszerelés előtt kapcsolaja ki a készüléket, és szerelés közben ne csatlakoztassa az elektromos hálózatra!

6.5.2    Napló

61
A készüléken a megadott intervallumban végbement változtatások, riasztási események, megjelenítések, bejelentkezések és egyéb események naplója tekinthető meg itt.
Állítsa be a keresett időszakot és kattintson a keresés gombra. A napló egy lista formájában fog megjelenni. Egy esemény eltávolítása a naplóból az esemény kijelölésével, majd az “Eltávolít” gombra kattintással vihető végbe.

6.5.3    Szoftververzióra vonatkozó információk

62
A készülék szoftververzióját és egyéb – az IP kamera vagy hálózati videórögzítőre vonatkozó -információkat megjelenítő oldal.

6.5.4    Csatorna állapota

63
Az alábbi menüponton megfigyelhető, hogy milyen felbontásban rögzíti a kamerák képét a DVR és, hogy mi a maximális felbontása az adott kamerának. Továbbá melyik csatornákon folyik a rögzítés.

7       Helyi beállítások

A helyi beállítások menüjében a rögzítési könyvtárak helyének megadását módosíthatjuk, illetve rögzítésre vonatkozó további beállításokat is megadhatunk.
A beállításokat az élőkép feletti menüsáv “Helyi beáll.” Gombjára kattintva érhetjük el.

7.1     Normál riasztási beállítás

64Beállítható, hogy riasztás esetén lejátszon egy hangfelvételt.

7.2     Riasztási hivatkozás beállításai

65

7.3     Rendszerbeállítás (helyi rögzítés könyvtárának beállításai)

Rögzítési könyvtár: Az “Útvonal” gombra kattintással megadhatja a video fájlok rögzítési helyét a számítógépe merevlemezén.
Hossz: Megadhatja a felvétel kívánt hosszúságát.
Kép könyvtár: Az “Útvonal” gombra kattintással a pillanatképek rögzítésének helyét választhatja ki a számítógépe merevlemezén.
Automatikus csatlakozás: Automatikusan csatlakozik a legutolsó megfigyelt kamerákra.
Helyi rögzítés AVI formátumban: A számítógépen rögzített felvételeket automatikusan átkódolja .AVI formátumban.
Az “Alkalmaz” gombra kattintással érvényesítheti a beállításokat.
66

7.4     Névjegy

A szoftver moduljainak verziószámai

7.5  Gyakran Ismétlődő Kérdések

Ha a felmerült probléma nincs felsorolva, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz bizalommal a probléma megoldása érdekében!
1. A DVR nem tud bootolni.
Lehetséges okok:
Nem megfelelő az áramforrás.
Hibás a tápcsatlakozó.
A bekapcsológomb meghibásodott.
Hibás szoftverfrissítés.
Winchester hiba vagy az adatkábel meghibásodott.
Előlapi panel hiba.
Az alaplap meghibásodott.
2. A DVR automatikusan újraindul vagy leáll a bootolás után pár perccel.
Lehetséges okok:
A bemeneti feszültség nem stabil vagy túl alacsony.
A merevlemez meghibásodott vagy a kábelek sérültek.
A tápegység feszültségkapcsolója rossz.
Az elülső videojel nem stabil.
Rossz a ventilátor (16 csatornás modellnél) vagy túl sok a por, vagy rossz a DVR működési körülménye, amit a túl magas, vagy túl hideg hőmérséklet, vagy akár a magas páratartalom is okozhat.
A DVR hardvere meghibásodott.
3. A rendszer nem érzékeli a Winchestert.
Lehetséges okok:
A merevlemez meghibásodás.
Merevlemez adatkábel hiba.
Az alaplap SATA portja meghibásodott.
4. Nincsenek videokimenetek egycsatornánál, többcsatornánál, összcsatornánál.
Lehetséges okok:
A program nincs illesztve. Kérem frissítse a programot.
A kép fényereje 0. Kérem állítsa vissza az alapértelmezett beállításra.
Nincs video bemeneti jel vagy a jel túl gyenge.
Csatorna- vagy képernyővédelem van beállítva.
A DVR hardvere meghibásodott.
5. Élőkép képprobléma, úgymint a kép színe vagy fényereje torz.
Lehetséges okok:
A BNC kimenet használatakor az opció az N mód és a PAL mód között rossz, és a kép feketefehér lesz.
A DVR nincs párosítva a monitor impedanciával.
A kamera túl messze van a rögzítőtől vagy túl nagy a jelveszteség nagy távolságú kábelhossz miatt.
Rossz a DVR szín- és fénybeállítása.
6. Nem található a videofájl a helyi visszajátszási módban.
Lehetséges okok:
A merevlemez adatkábele meghibásodott.
A merevlemez meghibásodott.
A keresett videofájlok védettek.
Nincs rajta a rögzítés.
7. A helyi video nem tiszta.
Lehetséges okok:
Rossz a kép minősége.
Rossz az olvasóprogram. Indítsa újra a DVR-t.
A merevlemez adatkábele meghibásodott.
A merevlemez meghibásodott.
A DVR hardvere meghibásodott.
8. Nincs audiojel a felügyeleti ablakban.
Lehetséges okok:
Nincs hangszín.
Nincs aktív hangszóró.
Az audio kábelek sérültek.
A DVR hardvere meghibásodott.
9. Van audiojel a felügyeleti ablakban, de nincs audiojel visszajátszási állapotban.
Lehetséges okok:
Beállítási hiba: az audio opció nem lett kiválasztva.
A csatornán nincs videojel.
10. Hibás időkijelzés.
Lehetséges okok:
Hibás beállítás.
Az alaplapi elem rossz vagy lemerült.
Az óra sérült.
11. A DVR nem vezérli a dome kamerát.
Lehetséges okok:
Alaplapi panel hiba.
Hibás PTZ beállítás (beállítás,kapcsolat,telepítés).
Kábel hiba.
A DVR PTZ beállítása nem megfelelő.
PTZ dekóder protokollja és DVR protokollja nem kompatibilis.
A PTZ dekóder és a DVR címe nem kompatibilis.
Túl nagy a távolság.
12. A mozgásérzékelés nem működik.
Lehetséges okok:
Az időintervallum rosszul van beállítva.
Nem jól lett kijelölve a mozgásérzékelési terület.
Alacsony az érzékelési szint.
Néhány merevlemez kiadás limitált.
13. Nem tudok bejelentkezni internetes kezelőfelületen keresztül.
Lehetséges okok:
ActiveX vezérlők le vannak tiltva.
Hálózati hiba, hálózati beállítási probléma lépett fel.
Felhasználónév vagy jelszó nem megfelelő, ellenőrizze, hogy a Caps Lock billentyű kikapcsolt állapotban legyen!
A kliens nem kompatibilis a DVR-rel.
14. A kép nem tiszta vagy nincs hálózati előnézetben és video fájl visszajátszási állapotban.
Lehetséges okok:
A hálózat nem stabil.
A felhasználó gépének erőforrása korlátozott.
Válassza ki a play-in-team módot a DVR hálózati beállításoknál.
A régió védelem vagy csatorna kitakarás be van kapcsolva.
A felhasználónak nincs felügyeleti hatásköre.
Nem tiszta a DVR valós idejű képrögzítése. Valószínűleg a kamera képe gyenge.
15. A hálózati kapcsolat nem stabil.
Lehetséges okok:
A hálózat nem stabil.
IP cím ütközés van a hálózaton.
MAC cím ütközés.
Hálózati kártyahiba.
16. CD írási hiba/USB mentési hiba
Lehetséges okok:
Az újraírható/felülírható gép és a merevlemez ugyanazon az adatvonalon vannak.
Túl sok az adat. Állítsuk le a rögzítést és a mentést.
Az adatnak szüksége van mentési helyre.
A mentési eszköz nem kompatibilis.
A mentési eszköz meghibásodott.
17. A vezérlő billenyűzet nem vezérli a DVR-t.
Lehetséges okok:
DVR soros port beállítása hibás.
Hibás címbeállítás.
Több átalakító csatlakoztatásának esetében a tápfeszültség nem elég nagy. Kérem mindegyik átalakítót külön tápegységre kötni.
A kábeltávolság túl hosszú.
18. A riasztási jelzés nem nyugtázható.
Lehetséges okok:
Hibás riasztási beállítás.
A riasztási kimenetet szabotálták.
A bemeneti eszköz hibás vagy rossz a csatlakozás.
Frissítse a programot.
19. A riasztó nem működik.
Lehetséges okok:
Rossz a riasztási beállítás.
Rossz a riasztó csatlakozása.
A riasztási bemeneti jel helytelen.
Két riasztási kör van egy érzékelő bemenetre kötve.
20. A távirányító nem működik.
Lehetséges okok:
A távirányítón hibásan van beállítva a cím.
Rossz szögben tartjuk a távirányítót, vagy túl messze vagyunk.
Lemerült az elem.
A távirányító vagy a rögzítőkészülék előlapja megsérült.
21. Nincs elegendő tárolási idő.
Lehetséges okok:
Az első kamera minősége rossz. Vagy a lencse túl koszos.
Nincs elegendő kapacitása a merevlemezek.
A merevlemez meghibásodott.
22. A letöltött fájlokat nem lehet lejátszani.
Lehetséges okok:
Nincs médialejátszó.
Nincs DX8.1 szoftver vagy magasabb kiadás.
Nincs DivX503Bundle.exe fájl, ami lejátsza az AVI video fájlokat.
A DivX503Bundle.exe és ffdshow-2004 1012 .exe fájlokat Windows XP rendszerbe kell telepíteni.

Related posts

Cameradepo.hu - IP kamera, NVR rögzítő kedvező áron