Barion Pixel
Uncategorized

Sensbase IP kamera csatlakoztatása a helyi hálózatra

A készülék beüzemeléséhez néhány egyszerű lépést kell megtennie, melyeket kézikönyvünk segítségével gond nélkül elvégezhet.

Ha érdekel a következő gyakorlati lépésekkel kapcsolatos elmélet is, olvasd el az
IP hálózatok elméletéről
szóló cikkünket is!

 

1      IP cím beállítása

A készülék működtetésének első lépéseként meg kell adnunk az IP címet,
illetve a port számát, amin az IP kamera üzemelni fog. A beállítások elvégzéséhez telepítse a számítógépre az IP kamerához kapott CD-ről az English\Software\DeviceManage útvonalon elérhető General_DeviceManage programot, majd a telepítés lefutása után indítsa el, hogy a lentebb látható ablak legyen látható. A megjelenő ablakban kattintson az „IP Search” gombra, hogy a listán megjelenjenek a LAN hálózaton található eszközök, ahogy a képen is látható. Fontos, hogy ugyan azon a LAN hálózaton működő számítógépen indítsa el a programot, amelyiken az IP kamera is található. A program elindítása után kövesse a lentebbi lépéseket:
(A beállítások elvégzése előtt javasoljuk, hogy kapcsolja ki a Windows tűzfalat, illetve a vírusirtó programét is, ha rendelkezik ilyennel.)

 kamerarendszer-csatlakoztatasa-a-helyi-halozatra1

Device Manager program IP kamera konfigurálásához

1. Szükséges lesz megadnia az IP kamera működéséhez az Ön LAN hálózatának adatait. Ezeket az információkat a start menüben található parancssor futtatásával tudhatja meg.
A parancssor elindítása után gépelje be a következőt: “ipconfig” (idézőjelek nélkül) majd nyomjon egy entert. Így láthatóvá válnak az Ön helyi hálózatának információi.
2. A DeviceManager programban kattintással jelölje ki a konfigurálni kívánt készüléket, majd a fentebbi képen látható jobb oldali piros négyzettel jelölt mezőkben módosítsa az “IP Address” (IP cím), “Subnet Mask” (alhálózati maszk), “Gateway” (alapértelmezett átjáró), „http Port” értékeket.
Az “IP Adress” és http Port”szövegrészhez a kamera kívánt IP címét és portját írja be. Kérjük, legyen figyelemmel arra, hogy a megadott IP cím és port még ne legyen használatban másik eszköz által a LAN hálózaton. Javasoljuk a port beállítását egy 1000 feletti értékre, mivel 1000 felett már ritka, hogy eszközök, illetve programok portot használjanak, így elkerülhető a port ütközés.
3.  A “Subnet Mask” és “Gateway” értékeke az előzőleg elindított parancssorban láthatja. Ezeket az értékeket pontosan másolja be a “DeviceManage” programba, a megfelelő szövegmezőkbe. Lentebbi ábránkon megtekintheti a másolandó adatok példáját a piros négyzettel jelölt részben:

5

Alhálózati maszk és az alapértelmezett átjáró adatai a parancssorban, a pirossal jelölt mezőben

4. A módosítások elvégzése után kattintson a Device Manager-ben a “Modify” gombra a megadott értékek módosításához. Előfordulhat, hogy a gomb csak többszöri nyomásra reagál. A beállítások elmentődése a “Save succesful, and will work after restart.” üzenet megjelenése után, az IP kamera újraindítását követően lépnek életbe.
Figyelem: Kérjük, legyen türelemmel az újraindítást követően, mivel a kamerának körülbelül 30-60 másodperces újraindulási időre van szüksége.

2      IP kamera megtekintése:

Az 1. Pontba foglaltak sikeres elvégzése után megtekintheti a kamera élőképét. Ehhez a gyártó által javasolt böngészőre lesz szüksége, a 32bites Internet Explorer-re. Az első használat előtt elképzelhető, hogy néhány apró beállítás elvégzésére lesz szükség a böngészőben! Ide kattintva az elvégzendő beállításokról olvashat. Az IP kamera képének megjelenítéséhez a böngésző címsorába az előzőleg beállított IP címet és port számot kell beírni egy kettősponttal elválasztva. Pl.:192.168.0.123:1001
Az első használat alkalmával a böngésző az ActiveX bővítmény telepítését kérheti. A lentebb látható képen pirossal jelölt négyzetben található linkre kattintva töltse le a bővítményt, és kövesse a telepítő utasításait.

6
Az ActiveX letöltéséhez kattintson a Download gombra!

Az IP kamera webes kezelőfelületére belépéshez szükséges megadnia egy felhasználónevet, és egy jelszavat. A felhasználónév: “admin” (idézőjelek nélkül) a jelszó mezőt pedig üresen hagyva kattintson a bejelentkezés gombra. A belépés után a felugró kis ablakban a következőket állíthatja be:
–         Minden video csatlakozása (Fő stream): Lehető legjobb képminőség a lehető legnagyobb felbontásban. (Rögzítőegység esetében az összes csatlakoztatott IP kamera képének megjelenítése ilyen képminőségben. Ha ezt a megjelenítést választja rögzítőegységén, a hálózat hirtelen túlterhelődése miatt elképzelhető, hogy nem megfelelő adatátviteli sebesség miatt szaggatott, nagy jelkésedelmi rátával fognak működni a kamerák.)
–         Minden video csatlakozása (Extra stream): Kissebb felbontású képmegjelenítés, alacsony sávszélességű internetes megjelenítéshez ajánlott.
–         Auto értesítés: Esemény észleléskor egy üzenetben közli a készülék a számítógép monitorán, hogy milyen esemény ment végbe (pl. mozgásérzékelés).
A beállítások elmentéséhez kattintson az „OK” gombra, és már láthatóvá is válik a kamera élőképe.

kamerarendszer-csatlakoztatasa-a-helyi-halozatra4

IP kamera főmenüje és élőképe

Related posts

Cameradepo.hu - IP kamera, NVR rögzítő kedvező áron