Foscam FN3109H NVR, 9 x 4 Megapixel rögztés

 • 9 x 4 Megapixel maximum a rögzíthető csatornák száma
 • 1 x 4 Megapixel maximum, 4 x 1 Megapixel maximum az egyidőben visszajátszható csatornák száma
 • H.264 videó tömörítés
 • Megfelelő kamerák esetén képes a mozgás érzékeléskor történő rögzítésre
 • Folyamatos rögzítésre képes
 • Rendelkezik ONVIF támogatással
 • Nincs P2P a NAT-olt hálózatokból való eléréshez
 • Képes a kamerák hangcsatornájának rögzítésére
 • Microsoft Windows, Apple MacOS, Android, iOS operációs rendszerek támogatása
 • 1 db HDMI kimenet
 • 1 db VGA (DSUB) kimenet
 • 2 db USB csatlakozó
 • 1 db SATA csatlakozó
 • 230V / DC12V tápegység
 • Ingyenes gyártói DDNS támogatással rendelkezik

Elérhetőség: Készleten

Nettó ár: 31 488 Ft Bruttó ár: 39 990 Ft
Kiszállítás
 • A csomagok kiszállítását a GLS valamint az MPL futárszolgálatok végzik.
 • MPL futár díja: 990,-Ft
 • GLS futár díja: 1.500,-Ft
 • Ingyenes szállítás: 20.000,-Ft feletti rendelés esetén a csomagodat ingyenesen is házhoz szállíthatjuk neked.
?
Támogatás
 • Telefonon elérhető ügyfélszolgálat
 • Részletes termékleírások
 • Jól érthető ismeretők, kézikönyvek
 • Letölthető szoftverek az oldalainkon
 • Telefonos segítség a beállítási problémák elhárításához
 • Minimum 1 év forgalmazói garancia
%
Árgarancia Egy versenytársunk olcsóbban kínálja?ÁTTEKINTÉS

Videó felbontás

A Foscam FN3109H NVR egyszerre több kamera élőképének rögzítésére is alkalmas, egészen pontosan 9 x 4 Megapixel maximum felbontású rögzítésre képes. A felvételeket készítheti mozgás érzékelésre vagy folyamatos rögzítéssel és mindkettő esetben alkalmas a körkörös rögzítésre, azaz a régi felvételeket automatikusan törli és az újakat helyezi el a felszabadult tárhelyen.

A Foscam FN3109H NVR a kamerákkal való kommunikáció során a kamerák kettő videó adatfolyamát is felhasználja. Amikor osztott képernyőben nézzük a rá kötött monitoron/televízión keresztül a kamerák képét, akkor a felbontását legjobban kiszolgáló substream, azaz másodlagos videó stream-et jeleníti meg. A háttérben történő rögzítéshez viszont a fő adatfolyamot, a mainstream-et használja. Amikor egy kamera teljes képernyőn való megnézését szeretnénk és az alkalmazott monitor/tv is biztosítja ehhez a megfelelő felbontást, automatikusan a fő videó adatfolyamot jeleníti meg.

A visszajátszáskor mindig a rögzített képanyagot jeleníti meg, ezért a lejátszandó anyag felbontása meghatározza az egyidejűleg visszajátszható csatornák számát is. Ennél az NVR-nél ez egészen pontosan 1 x 4 Megapixel maximum, 4 x 1 Megapixel maximum lehet.

ONVIF kompatibilis kamerák esetén a vide felbontásánál ügyelni kell arra, hogy a substream ne legyen 640x480p felbontás alatti, mert akkor az NVR nem tudja megjeleníteni a nem megfelelő formátumú videó adatfolyamot.

Mozgás érzékelés

A Foscam FN3109H NVR képes a megfelelő kamerák használatakor mozgás érzékelésre történő felvétel készítésre. A mozgás érzékelést viszont nem az NVR végzi, hanem a kamerák látják el ezt a feladatot. A Foscam FN3109H NVR állandó összeköttetésben áll az ugyancsak Foscam márkájú kamerákkal, így azok mozgás detektálása esetén gyakorlatilag azonnal, néhány milliszekundumos késleltetéssel megkapja a jelet a felvétel készítésére. Hogy ez a késleltetés se okozzon gondot a felvételek készítése során és így a legoptimálisabb időben kezdődhessen el a felvételek készítése, az NVR előrögzítést alkalmaz.

Az előrögzítés lényege leginkább a timeshift-hez hasonlít. Az NVR folyamatosan rögzíti az eseményeket, de az előrögzítési időn túli eseményeket automatikkusan törli. Ha az előrögzítési idő pl. 5 másodperc, mindig csak 5 másodperccel korábbi felvételek állnak rendelkezésre a mentéshez. Amint a kamera mozgást érzékelt, az NVR nem törli az 5 másodpercnél régebbi anyagot, hanem eltárolja az aktuális felvételt a korábban megadott hosszal. A készíthető felvételek hossza mozgás érzékelés esetén 10-90 másodperc közötti lehet. Amint vége a rögzítésnek, kezdődik elölről a ciklus. 5 másodperc szünet és a felvételek újra készíthetővé vállnak.

ONVIF kompatibilis kamerák esetén a mozgás érzékelés nem működik, pontosan a fent leírt kommunikációs forma miatt. Amennyiben ONVIF kompatibilis kamerákat telepítünk a Foscam FN3109H NVR kizárólag folyamatos rögzítésre lesz képes.

A Foscam régebbi MJPEG tömörítésű kameráit is használhatjuk ezzel a típussal. Ennek feltétele, hogy az MJPEG tömörítésű kamera az utolsó elérhető firmware frissítést már tartalmazza, bár így is lesznek olyan 2013 előtt gyártott termékek, amelyek esetén csak a folyamatos rögzítés lesz opció.

Amennyiben mozgás érzékelést szeretnénk  használni a Foscam FN3109H NVR típussal, lehetőségünk van kamera típusonként maszkolni a képtartalom egyes részeit. Ilyenkor a beállítások egyenesen a kamerára kerülnek kiírásra, azaz a mozgás érzékelés összes paraméterét a kamera tárolja és nem pedig az NVR.

Ingyenes DDNS hosztnév

A Foscam ehhez az NVR-hez ingyenes DDNS hosztnevet biztosít. A DDNS hosztnév (Dynamic Domain Name Service) lényege, hogy a szolgáltató által adott, de állandóan változó publikus ip cím helyett egy megjegyezhető, állandó domain nevet biztosít a mindennapi használatra. Hiába változik az IP cím, a kamera mindig ugyanazon a hosztnéven érhető el. A kamerában található egy kliens, amely időzítetten ellenőrzi, hogy az adott pillanatban mi az internet előfizetés aktuális ip címe és ha az eltérő a korábban használttól, jelzi azt a DDNS szerver irányába.

A szogláltatás csak akkor működik megfelelően, ha az internet szolgáltató nem NAT-ol az előfizetésen és valóban biztosít egy publikus IP címet. NAT-olás esetén a DDNS sem biztosítja a távoli elérést. A használata előtt mindenképpen győződj meg róla, hogy az internet szolgáltatód használ-e NAT-ot feléd, vagy nem. Ha NAT-ol, kérd annak beszüntetését!

P2P támogatás

A Foscam FN3109H NVR rendelkezik P2P támogatással. A P2P (Peer to Peer) protokoll lényege, hogy egy köztes szerver segítségével össze tudja kötni a két oldalt, így a kamerát és a felhasználót akkor is, ha az internet szolgáltató NAT-olna az internet előfizetésen és nem adna publikus IP címet hozzá. A P2P használatakor a kamera érzékeli, hogy élő internet kapcsolat érhető el a hálózatban, így felépíti a logikai kapcsolatot a gyártó szervere felé. Élőképet nem oszt meg ilyenkora, csak a csatlakozás útvonalát készíti elő. Távoli elérés esetén, amikor pl. mobil alkalmazással szeretnénk a kamerával kapcsolatot létrehozni, az alkalmazás ezt a korábban létrehozott kapcsolatot kérdezi le a szerverről, majd név és jelszó birtokában bejelentkezik a kamerára. Ilyenkora a kamera élőképet és korlátozott funkcióhasználatot biztosít távolról való kapcsolódás esetén is.

Hang támogatás

A Foscam FN3109H NVR minden jelenleg gyártott és audio támogatással rendelkező Foscam IP kamera hanganyagát képes tárolni a rögzített videostream anyagával együtt. Ennek feltétele, hogy a kamerák és az NVR is az utolsó, legfrissebb firmware-rel legyenek felszerelve.

Mivel az NVR nem kódolja újra a kamerák felől érkező videó anyagot, a hangot is a már kapott videó adatfolyammal együtt tudja rögzíteni. Tehát valójában a hang rögzítéshez való átadása a kamerák feladata. Emiatt vannak olyan régebbi vagy új gyártású, de régebbi friwmare-rel rendlekező kamera típusok, amelyek használata esetén ezért nem készül a videó mellé hangsáv is.

Kezelőfelület

A Foscam FN3109H NVR kezelőfelülete letisztult, mégis szép és egyben könnyen használható vezérlési lehetőséget biztosít a kamera felé. Az NVR teljes körű konfigurálásához szükség van egy monitorra vagy televízió készülékre, de a későbbi használat már böngészőből vagy mobil applikációból is történhet. Böngészőből Windows operációs rendszer használata esetén az Internet Explorer 11 vagy újabb verziójának használata vehető igénybe. Androidon, iOS operációs rendszeren mobil applikációból a Foscam NVR használható, PC-n, MAC-en pedig a Foscam VMS is biztosítja a megfelelő használatot.

A kezelőlfeületről beállíthatunk minden NVR által biztosított funkciót. Állíhatunk a videó beállításon, a riasztás területeket kijelölhetjük, finomhangolhatunk a mozgás érzékelési szintjén, konfigurálhatjuk a hálózati beállításokat is. Az alábbi képek ízelítőt adnak a Foscam NVR-ek kezelő felületéről.

Foscam FN3109H NVR kezelőfelülete

Foscam FN3109H NVR kezelőfelülete

Foscam FN3109H NVR kezelőfelülete

Foscam FN3109H NVR kezelőfelülete

Foscam FN3109H NVR kezelőfelülete

Foscam FN3109H NVR kezelőfelülete

Garancia - Jótállás

Ehhez termékhez egy év magyarországi garanciát, azaz jótállást és szavatosságot vállalunk. A lejárat határideje a kiállított számlánkon szereplő teljesítést követő 1 év. A jótállási és szavatossági feltételeket ide kattintva tudod elolvasni. Ha a termék rendeltetésszerű használata során hibát észlelsz, jelezned kell ügyfélszolgálati telefonszámunkon vagy levélben felénk. Ezután lehetőség szerint csomagold be eredeti dobozába a készüléket tartozékaival együtt, készíts részletres leírást a hibáról, helyezd el a csomagban vagy csomagon a leírást és postázd el címünkre a termékkel együtt. A részletes leírás valóban részletes legyen. A "nem indul el" pl. nem részletes leírás. A részletesség terjedjen ki az üzemeltetés, tápellátás, általános használat körülményeire is, pl. hol milyen toldóval kapott áramot a készülék és a tapasztalt hiba milyen jellegű volt. A becsomagolás során törekedj arra, hogy a termék ne sérüljön a szállítás során. A rosszul csomagolt termék garanciális javítását azonnal elutasítjuk. Pl. egy kartondobozba rakott, de abban a helytelen csomagolás miatt lötyögő, ide-oda hánykolódó eszköz a szállítás közben is elszenvedhet olyan sérülést, amely további, nem garanciális eredetű meghibásodást okozhat. A helyesen becsomagolt és visszaküldött terméket megvizsgáljuk és amennyiben nem áll fenn olyan tényező, amely kizárná a jótállási felelősséget, úgy a hibás terméket javítjuk, vagy szükség esetén egy másik, hibátlan termékre cseréljük.

ONVIF

A Foscam FN3109H NVR a gyártó közlése szerint rendelkezik ONVIF kompatibilitással, de hogy ez mennyire segít a más eszközökkel való együtt működésben, csak a próbát követően fog kiderülni. Ennek oka rém egyszerű.

Nagyon sokan tévesen azt hirdetik hogy a ONVIF egy szabvány. Pedig az ONVIF nem szabvány! Az ONVIF mindössze egy olyan protokoll gyűjtemény, egy ajánlás, amelyet egy erre a célra létrehozott nonprofit szervezet hívott életre azzal a céllal, hogy a különböző gyártók különböző IP termékei között átjárhatóságot biztosítsanak vele. Viszont nincs audit, nincs aki ellenőrizné a megfelelőséget, nincs aki tanúsítványokat adna arról, hogy az aktuális gyártó elegett tett-e a leírtaknak. Hiszen a szabvány attól szabvány, hogy le van írva a teljesítendő minimum és annak betartásáról egy alapos ellenőrzés után tanúsítvány kerül kiállításra. Vagy megfelel neki, vagy nem. Mivel az ONVIF esetén ez nem történik meg, nem beszélhetünk szabványról. Minden gyártó saját bevallásában kell bízni, hogy az ő terméke megfelel-e az ONVIF ajánlásainak, vagy sem. Általában még a valódi márkát előállító gyártók sem megbízhatók ebből a szempontból. Mit mondjunk akkor a "hazai gyártók" importált, logózott, noname termékeiről... Az, hogy két termék valóban kompatibilis-e egymással vagy sem, csak a használat során fog kiderülni.

A Foscam FN3109H NVR képes a valóban ONVIF kompatibilitással rendelkező kamerák élőképének rögzítésére, de akár a PTZ parancsainak kezelésére is. ONVIF kamerák esetén a rögzítés viszont csak folyamatos lehet, azaz az NVR csak a mozgás érzékelés nélküli folyamatos rögzítést támogatja. Amennyiben mozgás érzékelésre kell a felvételeket készíteni, mindenképpen a Foscam saját kamerái közül válogass. Ide kattintva el tudod érni a listát.

Hálózati kapcsolat

Ebben az NVR-ben 1 db normál RJ45 port található, amelyen keresztül routerhez vagy normál swtich-hez csatlakoztathatjuk. A használni kívánt kamerákat nem kell hozzá bekábelezni azokat ugyancsak a routerhez vagy switch-hez kell csatlakoztatni. Amennyiben a kamerák WiFi képesek, azok a hálózat valamelyik WiFi hotspotjához konfigurálhatók és az NVR-rel IP címük alapján találják meg egymást.

Amennyiben a kamerák fizikailag nem az NVR-rel azonos helyi hálózatba kötve találhatók, de rendelkeznek publikus IP címmel bíró internet eléréssel, a Foscam FN3109H NVR képes rendszert alkotni velük. Ilyenkor a távoli IP cím vagy DDNS hosztnév és a nyitott portok segítégével a távoli kamerákat is felvehetjük a kiválasztott csatornákhoz. A távoli rögzítés esetén ügyelni kell a stabil és kellően gyors internet elérésre mindkettő irányból.

Bárhonnan elérhető

A Foscam FN3109H NVR mint minden klasszikus hálózati videó rögztő is elérhető bármilyen internethozzáféréssel rendelkező eszközről, így okostelefonról, tabletről és PC-ről akár böngészővel is. Ennek alapfeltétele, hogy az NVR oldalán használt internet előfizetéshez az internet szolgáltató biztosítson publikus IP címet. Az NVR ezzel az IP címmel és az általa használt nyitott portok segítségével hozzáférést biztosít élőképéhez, a rögzített felvételekhez és a webes konfigurációs kezelő felületéhez is. A port átirányításhoz szükséges hálózati beállításokról itt olvashatsz. Ha az internet előfizetéshez a szolgáltató nem biztosít fix IP címet, az NVR által nyújtott DDNS használata biztosíthatja a stabil elérést. Amennyiben további segítségre lenne szükséged a távoli elérés biztosításához, ügyfélszolgálatunk szívesen segít a probléma megtalálásában és elhárításában.

Adatlap
Modell neve Foscam FN3109H NVR
Mûködési környezet Beltéri
Szín Fekete
Méret 220 x 209 x 40 mm
Rendszer IP
Videó tömörítés H.264
ONVIF Rendelkezik ONVIF támogatással
Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows, Apple MacOS, Android, iOS
Támogatott böngészők Apple Safari, Internet Explorer
Hálózat (protokoll) TCP/IP, HTTP, ICMP, DHCP, FTP, SMTP, stb...
P2P Nincs
Ingyenes gyártói DDNS Ingyenes gyártói DDNS támogatással rendelkezik
Rögzítési csatornaszám 9 x 4 Megapixel maximum
Lejátszási csatornaszám 1 x 4 Megapixel maximum, 4 x 1 Megapixel maximum
Hangrögzítés Képes a kamerák hangcsatornájának rögzítésére
Rögzítés mozgás érzékelésre Megfelelő kamerák esetén képes a mozgás érzékeléskor történő rögzítésre
Rögzítés folyamatos módban Folyamatos rögzítésre képes
Hálózati kapcsolat Vezetékes (LAN)
Tápegység feszültsége (Volt) 230V / DC12V
Tápegység teljesítménye (Amper) 3.0A
Elektromos fogyasztás 11W
HDMI kimenet 1 db
VGA (DSUB) kimenet 1 db
USB csatlakozó 2 db
SATA csatlakozók száma 1 db
Merevlemez maximális mérete 4 TB
Online felhasználók 2 egyidejű felhasználó
Szoftver nyelv Magyar nyelvű
Kézkönyv nyelv Magyar nyelvű
Mûködési hõmérséklet 0°C-50°C
Működési páratartalom 20% ~ 90% nem kicsapódó
Tanúsítványok IC,CE,FCC,RoHS
Gyártó Foscam
Garancia 1 év forgalmazói garancia